Ексклюзиви
понеділок, 27 листопада 2006 17:21

Восени знайти роботу легше, ніж узимку

— У січні працевлаштовується мало людей, бо взимку зазвичай важче знайти роботу, — пояснює старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Євгенія Ахтирко, 35 років. — Чекаючи весни, установи та підприємства не поспішають відкривати нові вакансії. А от уже у квітні-травні знайти роботу легше. Переважно завдяки початку нового сільськогосподарського сезону.

Експерт зауважує, що Держкомстат бере до уваги офіційні цифри. Тому в наведеній статистиці враховано лише дані служб зайнятості. Улітку ж, коли розпал сезонних робіт, легше підшукати роботу самостійно. Тому в цей час кількість офіційно працевлаштованих зазвичай менша, ніж весною або восени.

— Не думаю, що 108 тисяч працевлаштованих у жовтні — це якесь досягнення нового уряду, — зауважує Євгенія Ахтирко. — Осінній приріст тих, хто знайшов роботу, безпосередньо пов"язаний з початком нового бізнес-циклу.

У вересні-жовтні фірми та підприємства починають планувати діяльність на наступний рік, беруть на роботу людей. Тому й вакансій більше.

Зараз ви читаєте новину «Восени знайти роботу легше, ніж узимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути