вівторок, 04 червня 2013 05:45

Опозиції треба шукати союзників у парламенті

Автор: Підготував ІГОР ЛУБ’ЯНОВ
 

Це опитування — найкраща відповідь на запитання, чому влада не хоче виборів у Києві, говорить політолог Володимир Фесенко, 54 роки:

— Сьогодні Партія регіонів не здатна по-чесному виграти вибори до Київради в принципі. Це катастрофа для "регіоналів". Створити якийсь новий "блок Черновецького" владі не вдасться, бо ситуація змінилася, розшарування між нею та опозицією чіткі. Можуть зробити обрання депутатів лише в мажоритарних округах, але опозиціонери теж виграють на них. Це показала парламентська кампанія. Масовані фальсифікації призведуть невідомо до чого. Тож варіантів немає. І тут влада обирає для себе найбезпечніший варіант — не проводити вибори взагалі.

"Свобода" закономірно збільшує свій рейтинг. Бо опитування збіглося за часом з останніми подіями — мітингами в Києві, в яких "свободівці" брали активну участь, зокрема фізичну. Вони брали штурмом Київраду, захищали Гостиний двір. Люди це бачать. "Батьківщина" досить пасивна в Києві, хоча майже всі нардепи від Києва — представники цієї партії. УДАР діє теж, але більше заявами. Його реноме тримається на особистому рейтингу Кличка, найпопулярнішого політика в столиці.

Опозиції залишається зробити все можливе, щоб таки наполягти на проведенні цих виборів — або блокувати Київраду, або ж шукати союзників у парламенті — позафракційних, комуністів, кого завгодно.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції треба шукати союзників у парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути