вівторок, 14 серпня 2018 07:30

Звернення "товариш" має зникнути із силових структур

Автор: Уніан
  Жінки-військовослужбовці крокують територією державного підприємства ”Антонов” у Києві. 7 серпня там відбулася репетиція параду з нагоди 27-ї річниці незалежності України. Під час урочистостей на Хрещатику військові вітатимуться по-новому — ”Слава Україні!” та ”Героям слава!”
Жінки-військовослужбовці крокують територією державного підприємства ”Антонов” у Києві. 7 серпня там відбулася репетиція параду з нагоди 27-ї річниці незалежності України. Під час урочистостей на Хрещатику військові вітатимуться по-новому — ”Слава Україні!” та ”Героям слава!”

Під час параду до Дня Незалежності України 24 серпня військове вітання "Здрастуйте, товариші!" та "Бажаємо здоров'я!" замінять на "Слава Україні!" й "Героям слава!". Президент Пет­ро Порошенко доручив закріпити ці зміни у військовому статуті. Їх має підтримати й Верховна Рада.

"Чому ми повинні визнавати цього бандерівця законним президентом України?" — написав у "Твіттері" російський телеведучий Володимир Соловйов, 54 роки.

"Це найкраще визнання", — відреагував на його слова заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації 56-річний Ігор ­Стокоз.

— До початку війни з Росією ніхто і не думав щось змінювати. Зараз ми чітко розуміємо, хто ворог. Не хочемо мати з ним нічого спільного. У нас є свої історичні традиції. Маємо їх впроваджувати. Це підніме бойовий дух бійців, — говорить колишній заступник начальника Генштабу Ігор Романенко, 65 років.

— Кращого вітання для військових за "Слава Україні!" годі й вигадати. Його використовували під час визвольних змагань воїни Української народної республіки. Пізніше — Української повстанської армії. У відповіді "Героям слава!" ми віддаємо шану захисникам.

"Вухо ріже не так ­фраза "здоров'я бажаю", як ­слово за нею. "Слава Україні, товаришу головнокомандувачу!" — звертатиметься міністр оборони. І так далі, від старшого чину до молодшого. Але по-українськи звучить природно: "Слава Україні, панове офіцери!", — пише письменник 47-річний Андрій Кокотюха. — Потрібна масштабна десовєтизація у всіх сферах. Рішуча зачистка звернення "товариш" у силових структурах, від армії до поліції — важливий її ­елемент. За "Слава Україні!" товариші судили, саджали і гноїли в таборах".

Зараз ви читаєте новину «Звернення "товариш" має зникнути із силових структур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути