пʼятниця, 20 вересня 2013 07:45

Новий томограф — шанс повноцінно жити після інсульту

Автор: фото надане фондом Олександра Януковича
  Пацієнтку обстежують на новому томографі у Севастопольській міській лікарні №1. Сучасне обладнання подарував благодійний фонд Олександра Януковича. Томограф працює в тестовому режимі. З кінця вересня проходити діагностику зможуть 20 пацієнтів щодня
Пацієнтку обстежують на новому томографі у Севастопольській міській лікарні №1. Сучасне обладнання подарував благодійний фонд Олександра Януковича. Томограф працює в тестовому режимі. З кінця вересня проходити діагностику зможуть 20 пацієнтів щодня

18 вересня благодійний фонд Олександра Януковича передав Севастопольській міській лікарні №1 комп'ютерний томограф "Тошіба Аквіліон 32 RXL" вартістю 9,5 млн грн.

— За власні кошти лікарня не може навіть невідкладну допомогу в повному обсязі надавати. Купити таке обладнання — нереально. А потреба в ньому є колосальна, — говорить заступник головного лікаря Володимир Афанасьєв.

Новий томограф на повну потужність запрацює з кінця вересня.

— Обстежити пацієнтів можна буде вдвічі швидше. Плануємо, що томографію проходитимуть 20 осіб на день. За місяць її потребують тисяча хворих. Їм часто необхідна цілодобова діагностика, — наголошує Афанасьєв. — Бо тільки за цей рік кількість хворих із політравмами — переважно після автомобільних аварій — зросла на сто відсотків. Пацієнтів з інсультами за два роки стало вдвічі більше. Тепер ми зможемо якнайшвидше визначити, якого лікування потребує хворий. Це надзвичайно важливо при підозрах на інсульт. Якщо встигнути надати допомогу за три-чотири години, є шанс, що людина одужає. Летальних випадків поменшає на 15 відсотків, за нашими прогнозами.

Торік у серпні під час робочої поїздки президент Віктор Янукович передав Севастопольській лікарні сертифікат на комп'ютерний томограф. Благодійний фонд сина глави держави підтримав цю ініціативу і профінансував придбання медичної техніки. За підтримки фонду підготували приміщення, замовили, укомплектували й налагодили обладнання, перевірили його готовність до роботи.

— Ми поставили перед собою завдання — розв'язати найболючішу проблему в медичному забезпеченні Севастополя. Томограф допоможе врятувати десятки тисяч людей, які потребують вчасної діагностики й лікування, — каже директор фонду Альона Казимірова. — Медична сфера є одним із головних напрямків нашої роботи. У фонд надходить багато листів. На жаль, величезна кількість стосується проблем здоров'я дітей.

Ми розробляємо проекти, пов'язані з розвитком охорони здоров'я, освітні програми для талановитої молоді, проводимо акції на підтримку здорового способу життя. Серед реалізованих проектів — архітектурний конкурс серед молоді, спортивні змагання "Битва гуртожитків" у Донецькій області.

Фонд Олександра Януковича заснований у липні 2011-го. Протягом двох років на благодійність він виділив понад 20 млн грн. Відділення патології новонароджених Донецької обласної лікарні отримало сучасний комплекс, що дозволяє виходжувати дітей вагою 700 г. Станція швидкої медичної допомоги Донецька отримала 10 оснащених автомобілів та обладнання на 6,5 млн грн. Для Донецької обласної дитячої лікарні придбано ультразвуковий діагностичний сканер "Сонейк R3".

Зараз ви читаєте новину «Новий томограф — шанс повноцінно жити після інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути