пʼятниця, 19 липня 2019 07:25

Нам потрібно пройти зиму без російського газу

Доходи російського Газпрому від продажу газу впали на 40% з початку року. У січні-­березні отримав $14 млрд (362 млрд грн. — ГПУ), у квітні-червні $9 млрд (232 млрд грн. — ГПУ). Виторг найменший за останні два роки, за даними Центрального банку Росії.

Коли в Європу більше газу увіпхнути не вдається, Москва згадує про Україну. За часів Віктора Януковича Нафтогаз закуповував палива на $14 млрд щорічно. Це з наших кишень. Четвертий рік російський монополіст отримує нуль від України.

Проросійські політики Юрій Бойко і Віктор Медведчук не за власною ініціативою їздять до Росії з "миротворчими" пропозиціями. Перевірених хлопчиків за викликом Кремль використовує для підписання нового контракту на постачання газу. Паралельно працює з Офісом президента Володимира Зеленського. Технологія відпрацьована з 2008 року на розводі Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка.

З українського ринку $14 млрд уже не візьмуть. Максимум — $3 млрд (77 млрд грн. — ГПУ). Але на безриб'ї і рак — риба. Газпрому потрібно зацікавити нову владу. Якщо повернеться на український ринок, швидко примусить його зростати, збільшивши обсяги поставок.

Нам потрібно пройти зиму без російського газу. Далі Газпром сам прийде і запропонує.

Зараз ви читаєте новину «Нам потрібно пройти зиму без російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути