пʼятниця, 13 квітня 2012 06:15

Найжорсткіша боротьба точитиметься в Центральній Україні

 

Центральна виборча комісія розподілила 225 одномандатних виборчих округів по областях України. Через зміну кількості населення Донеччина втратила два округи, Луганщина — один. У Івано-Франківській, Київській областях і місті Київ побільшало на один округ. Зменшилася й середня кількість виборців на округ: зі 170,06 тис. осіб до 161,1 тис.

— Найбільш проблемними для влади та опозиції будуть округи в Центральній Україні, — каже заступник голови Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, 34 роки. — У Західній Україні Партія регіонів не має значного контролю над місцевою владою. На Східній — навпаки. А Центральна подібна до проміжного варіанта. Тут і точитиметься найжорсткіша боротьба між кандидатами в депутати. Ситуацію ускладнює, що тамтешній електорат може голосувати за принципом "чума на оба ваших дома".

З іншого боку, в Центральній Україні можуть з'явитися кандидати, які не представлятимуть ні опозицію, ні владу. Тому саме в цьому регіоні варто чекати несподіванок.

Під час виборів за партійними списками проблемно сфальсифікувати навіть три проценти голосів, щоби вплинути на загальний результат. Натомість перемогу в мажоритарному окрузі можуть подарувати навіть маленькі маніпуляції. А це — плюс голос у парламенті! І чим менший округ, тим простіше тиснути адміністративно чи скуповувати голоси виборців. Тому владні важелі матимуть значення в усіх округах.

Зараз ви читаєте новину «Найжорсткіша боротьба точитиметься в Центральній Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути