Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2011 00:15

Найкраща рілля відійде чиновникам і капіталістам

На відкритті дев'ятої сесії Верховної Ради президент назвав напрями законотворчої роботи парламенту. Ключові економічні пріоритети коментує голова Комітету економістів Андрій Новак, 38 років.

"Глибока реформа аграрного сектору, ключовою ланкою якої є реформа земельних відносин"

— Запровадження ринку землі в умовах надзвичайно великого рівня корупції в органах адміністративної та судової влади означає, що найкраща рілля відійде чиновникам і  капіталістам, які найкраще знають якість землі. Простому селянину буде вкрай важко відстояти своє право навіть на невеличку ділянку. Цей процес буде схожим на приватизацію 1990-х, коли національна власність опинилася в руках шести фінансово-промислових груп. Наслідком цього стане ще більша монополізація в аграрному секторі, що не сприятиме національному розвитку.

"Потрібно зосередитися на завершенні приватизаційного процесу в Україні"

— Це може свідчити про одне — на продаж виставлятимуть стратегічні об'єкти, які зараз під забороною приватизації. Люди при владі хочуть встигнути прибрати до рук залишки найціннішої власності у промисловості. Це закінчення перерозподілу багатств, на які працювала вся нація. Ми стали на шлях розвитку таких країн, як Колумбія чи Венесуела, де лічені особи визначають політико-економічні правила гри. Основні власники капіталів уже володіють медіа, це означає повний контроль над суспільством. Якщо управляти аграрним сектором, індустрією й інформаційним простором, суспільство політично й економічно житиме в замкнутому колі.

Зараз ви читаєте новину «Найкраща рілля відійде чиновникам і капіталістам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути