понеділок, 23 листопада 2009 18:23

Найгірше вже позаду

Незважаючи на спалах небезпечного вірусу каліфорнійського грипу А/H1N1, найгірше вже позаду. Про це йшлося на засіданні Державної надзвичайної протиепідемічної комісії в п"ятницю. Її керівник, перший віце-прем"єр Олександр Турчинов заявив, що завдяки своєчасній реакції уряду і прем"єра, ситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ в Україні вдалося взяти під контроль.

— Із півтора мільйона українців, хворих на грип та ГРВІ, мільйон 192 тисяч уже одужали, — каже віце-прем"єр.

Уже з понеділка, 23 листопада, карантин у дитячих садках і школах скасовано, а вимушені канікули в більшості регіонів закінчаться.

— Та, враховуючи неоднорідність епідемічної ситуації в областях країни, на певних територіях навчальний процес буде відновлено дещо пізніше, 25–30 листопада, — продовжує Турчинов.

Відновлення роботи дошкільних дитячих установ і навчання в школах розпочнеться з підготовки приміщень до прийому дітей з урахуванням епідемічних і санітарних вимог, — зазначив Турчинов. Він також торкнувся теми оплати роботи педагогів під час вимушеного простою:

Із півтора мільйона українців, хворих на грип та ГРВІ, мільйон 192 тисяч уже одужали

— Ми проти зменшення кількості днів відпочинку дітей, зокрема канікул.

Перший віце-прем"єр вкотре наголосив, що ніхто не мав права вимушувати педагогів іти в неоплачувану відпустку на час карантину і заявив про неприпустимість таких явищ. Він упевнений, що Кабмін проконтролює, щоб усі вчителі отримали зарплату в повному обсязі.

Враховуючи епідемічну загрозу, комісія порекомендувала міністерствам охорони здоров"я й освіти і науки не збільшувати кількість аудиторних і класних занять, а також не використовувати для навчання канікули.

В уряді вирішили, що після повернення з канікул у школярів і вихованців дитсадків не вимагатимуть довідок про стан здоров"я. Таким чином уряд хоче убезпечити дітей від непотрібних відвідин лікарень, де все ще можна підхопити вірус.

Зараз ви читаєте новину «Найгірше вже позаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути