четвер, 02 липня 2009 18:28

Найбільше безробітних у Києві й Донецьку

Нещодавно на засіданні уряду прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 48 років, говорила про тенденцію до зниження рівня безробіття в Україні. З її слів, на 23 червня кількість безробітних становила 690,4 тис. осіб.

А от за методологією Міжнародної організації праці, цей рівень в Україні насправді збільшився з 7,1% торік до 9,5%. Упродовж 2008-го роботу втратили півмільйона людей. Нині понад 2 млн українців активно її шукають. На 1 квітня в Державній службі зайнятості було зареєстровано 897,8 тис. осіб.

— Першими ще торік утрачали роботу некваліфіковані робітники та керівники середньої ланки, — каже науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, 56 років. — Навесні під скорочення підпали службовці й інтелігенція. А тепер воно зачепило працівників фінансових установ.

Кількість економічно активного населення України за останній рік зменшилася на 192 тис. людей — до 22,102 млн, а зайнятого — на 711 тис., до 20,005 млн. Найбільше зростання рівня безробіття зафіксували в Києві, на Донеччині, Дніпропетровщині й Вінниччині. Найменше — в Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях. Втім, у західних регіонах роботу знайти важче.

Восени, по завершенню туристичного сезону і збирання врожаю, кількість безробітних може зрости до 3 млн осіб, прогнозує експерт. Найсуттєвіше постраждають аграрні регіони та Крим. До того ж через економічну кризу з-за кордону повертається чимало заробітчан.

Рівень безробіття в Україні на 1% вищий, ніж у країнах Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше безробітних у Києві й Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути