пʼятниця, 15 жовтня 2010 07:30

На рейтинг впливають арешти

 

Міжнародна фундація з виборчих систем провела національне дослідження стосовно довіри політикам. Рейтинг президента зріс із 36% 2009-го до 43%, а залишається нижчим, ніж був у Віктора Януковича після 100 днів на посаді.

— Тенденція очевидна — невдовзі після виборів рейтинги довіри до переможців падають, — говорить директор Фонду "Демократичні ініціативи" 57-річна Ірина Бекешкіна. — До Віктора Ющенка довіра зникла відразу ж після розпаду "помаранчевої" команди. У нового президента цей процес поступовий. Узагалі для Віктора Януковича 43 відсотки — це ого-го! У нас було дуже мало політиків, які тривалий час мали позитивний рейтинг довіри.

Зазвичай політикам довіряють кілька місяців. Команда Януковича може зберегти високий показник, бо поводяться обережно. Вони уникають реформ, які потрібні країні, але можуть знизити рейтинг. Скажімо, пенсійний вік для жінок потрібно піднімати. Та команда Януковича гальмує це питання, киває на вимоги Міжнародного валютного фонду, на попередню владу.

На рейтинг впливають арешти. Народу хочеться, щоби посадили корупціонерів. Проте люди досі стикаються з корупцією, тому рейтинги влади поступово сповзають донизу. Хоча могли б і стрімкіше, якщо зважити на подорожчання продуктів харчування. Брехня, що інфляція в країні 2,8 відсотка — кожен ходить у магазини й бачить ціни.

Зараз ви читаєте новину «На рейтинг впливають арешти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути