неділя, 15 квітня 2007 16:38

На політичний туризм іде мільйон доларів щодня

На політичний туризм іде мільйон доларів щодня

На Майдан я зараз не ходжу. Бо моя присутність там погоди не зробить. А на Конституційний суд тиснути не хочу — йому й так важко.

Днями їхала на роботу через вокзал. Підходить підліток: очі червоні, із рота — перегар. Мовляв, тьотя, дай пару гривень. Питаю: на пиво чи що? Хлопець розповів, що привезли його та інших десь із-під Луганська, щоб на Майдані за Януковича постояли. А він перший раз у столиці, от і відбився погуляти. Як видно було —  нагулявся? Повертатися додому — грошей нема.

На площі Лесі Українки бачила багато таких демонстрантів. Розгублених і змерзлих. Вони тусувалися біля своїх одномісних наметів і стріляли у перехожих цигарки.

Я запитала: чого сюди приїхали? Вони охочі до розмов, то й пояснили — заробити:

— Голубые обещали полтинник в день. А че? Делать ничего не надо, и кормят.

Пообіцяли заплатити 800 гривень, а дали всього 200

Регіонального адмінресурсу в ці дні у столиці забагато. Людей везуть ешелонами у примусовому порядку. Дітей — за гроші, дорослих — у відрядження. Один дядько розповів, що його із заводу в Київ послали. Відмовитися не можна, бо звільнять. Пролетарям кажуть, що день на мітингу зараховуватимуть як робочий. Ось трударі й погоджуються. Може тому, що зараз на підприємствах нікому працювати — усіх вивезли до Києва. За тиждень-два у країні почнеться економічна криза. На цьому наполягає пан Азаров. Напевно, він саме цю дислокацію робочої сили з регіонів до центру має на увазі.

Родич чоловіка працює на одному з підприємств Маріуполя. Каже, що його колегам "регіонали" пообіцяли заплатити 800 грн за відрядження на Майдан, а дали всього 200. Хлопці образилися. Самі вони не такі ідейні, як того хоче коаліція. До столиці поїхали підзаробити. А тут їх так "кинули"!

Кажуть, коаліціанти на цей політичний туризм електорату витрачають мільйон доларів щодня. Можливо, якщо лише фрахтування одного потяга зі сходу країни коштує кілька тисяч "зелених". Подейкують: на це йдуть гроші партії та бізнесменів, які їй співчувають.

— Вони накрали до того, ось і тримаються за свої місця, щоб красти далі. Мені на них начхати — треба думати про себе. Ось зароблю на цих акціях сто гривень, і то добре, — пояснила мені свою "політичну позицію" одна учасниця коаліційного мітингу.

Розповідає, що її та колег  "пригнали" з Краматорська. І хоча на Майдані відмічали за списками, вона втекла на Європейську площу, де мітингують прихильники "помаранчевих", — "подивитися на людей". Зізналася: ледве не залишилася з ними. Але так не отримала б грошей.

Зараз ви читаєте новину «На політичний туризм іде мільйон доларів щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути