Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 06:25

Ми знову в Україні Януковича?

3 квітня Верховна Рада демонстративно провалила скасування е-декларування "антикорупціонерів". І тут не треба дискутувати — хороші вони чи погані. Не маю жодних ілюзій щодо етики багатьох "професійних борцунів". Але є базові принципи права, які не залежать від того, хто кому подобається. Е-декларування — спосіб контролю тих, і винятково тих, хто в той чи інший спосіб є розпорядником коштів платників податків. Це вичерпний перелік, і "борцуни" до нього не належать. При всіх недоліках, вони не утримуються за кошт української громади і не оперують нашими грошима. Тож під е-декларування ніяк не потрапляють.

Парламент провалив це голосування, добре знаючи позицію Євросоюзу і США. Тобто свідомо пішов шляхом Януковича, який свого часу скасував підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

У цей самий день профільний комітет Верховної Ради проголосував за відставку в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, тобто за скасування медичної реформи та поновлення панування старої медичної мафії. У голосуванні "злилися в екстазі" нардепи від "Опоблоку" і БПП — "нічого особистого, лише бізнес".

І — як вишенька на торті — серйозне просування у "справі Майдану". Нарешті висунуто підозру у вбивстві. Ну от лише маленький нюанс: майданівцю висунули підозру у вбивстві двох "беркутів". "Злочин" стався 20 лютого 2014 року — тобто після "мирного наступу" та Маріїнського, ночі штурму Майдану, розстрілу снайперами на вулиці Інститутській…

Ну що, пані та панове, вітаю у "новій" Україні. Тій, з якої ми вважали, що вирвалися ціною життів Небесної сотні. Тенденції очевидні, позиції всіх та кожного загалом зрозумілі. Давайте думати, що з цим тепер робити — чекати, поки прийдуть за всіма, кого тоді, взимку 2014-го, смс-розсилкою попередили: "ви вчиняєте злочин"? Чи знайдемо кращий вихід?

Тоді знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Ми знову в Україні Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути