Ексклюзиви
вівторок, 05 квітня 2016 05:05

Москва встановила повний контроль над ДНР і ЛНР

Російські міністерства та офіційні посадові особи керують окупованими частинами Донбасу. Докази опублікувала німецька газета "Більд".

Це стенограма засідання "Міжвідомчої комісії російської Держдуми з надання гуманітарної підтримки потерпілим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України". Вона фактично є "тіньовим урядом Донбасу", пише "Більд".

Серед учасників засідання видання вказує віце-прем'єра Росії Дмитра Козака, заступника міністра економічного розвитку Сергія Назарова і заступника міністра фінансів Леоніда Горніна. Також – представника компанії ДТЕК, що належить олігарху Рінату Ахметову. Повний контроль Росії над фінансами, податками і ринками перетворює "республіки" на маріонеткові "держави", повністю керовані Кремлем, пише "Більд":

"Це – підтвердження провалу Мінських угод, хоч Росія і так їх не дотримується. Тож вимога Заходу провести на окупованій території демократичні вибори – повний абсурд".

Видання пропонує два варіанти рішення для України. Перший – повністю відмовитися від окупованих Донбасу і Криму. Тоді слід зафіксувати новий кордон – між Херсонщиною та окупованим Кримом і вздовж лінії розмежування в зоні АТО. Другий – спробувати відвоювати Донбас.

Україна має ресурси для наступальних операцій, на думку військового експерта Дмитра Тимчука:

– Теоретично ми на це здатні. Інша річ – готовність військ. Якщо контрактники ще воюють, то з мобілізованими можуть виникнути великі проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Москва встановила повний контроль над ДНР і ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути