пʼятниця, 23 листопада 2018 06:50

Москва не отримала контроль над Інтерполом

Наступні два роки Інтерпол — організацію з міжнародного розшуку злочинців — очолюватиме представник Південної Кореї Кім Чен Ян. Його обрали 21 листопада. Попередній керівник китаєць Мен Хунвей подав у відставку. У вересні його затримали за підозрою в корупції.

На посаду також претендував російський генерал 57-річний Олександр Прокопчук. Його рідний брат дипломат Ігор Прокопчук, 50 років, є постійним представником України в ОБСЄ — Організації безпеки й співробітництва в Європі.

США й Велика Британія виступили проти російського кандидата. Україна і Литва пригрозили вийти з Інтерполу, якщо його оберуть.

Колеги не помічали за Ігорем Прокопчуком проросійських поглядів і стверджують, що його цінують в ОБСЄ у Відні і в Міністерстві закордонних справ України. Однак їх здивувало те, що діти Прокопчука в розпал російсько-української війни відвідували школу при посольстві РФ, пише видання "Дзеркало тижня". В МЗС запевнили, що родинні зв'язки не вплинули на роботу Ігоря Прокопчука і не шкодять національним інтересам України.

— У багатьох українських чиновників є сумнівні контакти або родичі в РФ, — говорить політолог Петро Олещук, 34 роки. — Кілька років тому у польському МЗС звільнили всіх, хто закінчував російські університети. Не певен, що нам підходить така практика, що залишиться кому працювати. Але таких людей треба ретельно перевіряти.

Москва порушує абсурдні кримінальні справи проти українських політиків та громадських діячів. Наприклад, анекдотичне кримінальне провадження проти Арсенія Яценюка нібито за участь у Чеченській війні. Якби РФ отримала владу над Інтерполом, такі ситуації стали б масовими.

Зараз ви читаєте новину «Москва не отримала контроль над Інтерполом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути