четвер, 20 грудня 2012 00:30

Міліція має служити Партії регіонів, — заявив прем'єр Криму

Українська міліція захищає інтереси громадян, держави і тієї політичної сили, яка перебуває при владі. Про це заявив глава Ради міністрів Криму і колишній керівник української міліції Анатолій Могильов. Посадовець виступав на урочистих зборах управління МВС у Криму з нагоди Дня міліції.

— У словах Могильова немає правди закону, але є правда факту. "Регіонали" своїми діями фактично прагнуть підпорядкувати собі силові органи, щоб вони служили захисту їхніх корпоративних чи приватних інтересів, — говорить заступник голови Асоціації політичних психологів Віктор Рибаченко, 62 роки.

— Ми знаємо ряд скандальних фактів про автомобільні аварії та інші правопорушення за участю депутатів від влади чи їхніх родичів. Наприклад, аварія у столиці, в якій була замішана донька покійного прем'єр-міністра Криму Василя Джарти. Справа так нічим і не закінчилася. Як і десятки подібних випадків. Давно відпрацьований механізм: якщо хтось із мажорів порушує закон і потрапляє до міліції, одразу ж телефонують впливовим покровителям, які тиснуть на міліцію. І мажора відпускають. Це настільки всім зрозуміло, що міліція навіть не чекає, доки комусь перетелефонують. Міліціонер сам приховує факти порушення закону, якщо правопорушник якось пов'язаний із Партією регіонів. Інакше отримає нахлобучку. І це відкрито озвучує Могильов, хоча воно ніби схоже на обмовку.

У словах політика відчувається, що говорить слуга певних політичних сил, не державний діяч. Тому стратегічне завдання для України — вийти на такий політичний рівень культури, за якого нікому на думку не спаде приватизувати в партійному сенсі державні структури, тим більше силові органи.

Партійні інтереси завжди вужчі за державні. Бо сьогодні при владі одна партія, завтра інша, післязавтра третя. Невже щоразу переорієнтовувати величезний загін міліції чи інших силових органів на захист якоїсь партії? Це маячня, хоча і є нашою реальністю.

Зараз ви читаєте новину «Міліція має служити Партії регіонів, — заявив прем'єр Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути