Ексклюзиви
пʼятниця, 02 вересня 2011 06:45

Майбутнє української еліти виховується у СІЗО

Перед Днем Незалежності Служба безпеки затримала сімох активістів громадської організації "Патріот України". Серед них двоє депутатів Васильківської міськради Київської області. Їх підозрюють у зберіганні вибухівки, підготовці вибуху на Хрещатику та плануванні замаху на життя президента.

— Сьогодні не лише у нашої, а й у будь-якої спецслужби є проблеми — їм важко боротися зі справжніми терористами, — каже лідер партії "Братство", колишній керівник УНА-УНСО Дмитро Корчинський, 47 років. — Тому, як правило, "терористами" призначають людей, які ні сном ні духом про це діло не думали. За рахунок цього можна хоч чимось пишатися.

Останнім часом почастішали випадки, коли знаходять небезпечні речі в активістів праворадикальних організацій. Це свідчить про те, що керівництво СБУ на чолі з Валерієм Хорошковським, незважаючи на те, що він аматор, дуже швидко вивчило азбуку цієї професії.

До речі, присвоєння генеральського звання Хорошковському — позитивний момент. Ми хоч у чомусь випереджаємо Росію: Путін — досі полковник, а наш хлопчик — генерал армії.

Очевидно, що така нагорода не пов'язана безпосередньо із затриманням активістів "Патріота України". Адже відомо, що СБУ весь час бореться зі змовами проти президента. Не все потрапляє у пресу. Про багато речей ми навіть не чули.

І Міністерство внутрішніх справ, і СБУ, і прокуратури створюють уявні страхи, а потім мужньо від них захищають суспільство. Така специфіка роботи. По собі скажу, що уявні страхи значно страшніші, ніж реальні. Тому я, наприклад, завжди вдячний людям, які захищають мене від уявних страхів і небезпек.

"Васильківських терористів" намагатимуться упекти за більш м'якою статтею. Але насправді все залежатиме від українського суспільства. Йому не можна віддавати власний актив. Молоді люди, які є членами подібних організацій — це найкраще, що є в нашій країні. Сьогодні більшість — прагматики, які думають про бабки. Тут же ідеалісти, які готові жертвувати власним часом, власною селезінкою заради якихось ідей. Їх дуже мало, і таких активістів нам дуже не вистачає. Майбутнє національної еліти сьогодні виховується у слідчих ізоляторах.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє української еліти виховується у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути