пʼятниця, 22 жовтня 2010 05:52

Люди не бояться торгувати голосом

 

Кожен п'ятий українець готовий продати свій голос на місцевих виборах. Такі результати соціологічного опитування, яке провели Громадянська мережа ОПОРА та Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

— Про продажність виборців ми можемо радше стверджувати, що в цьому питанні є певна стабільність. Перед президентськими виборами була та сама картина, — коментує соціолог фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, 57 років. — У нас спочатку була гіпотеза, що найбільше схильних продати свої голоси серед бідних. Насправді ж така закономірність не простежується у жодній із майнових груп. Тих, хто має великі маєтки або є аж надто багаті, ми не опитували, як і бомжів, які живуть на вулиці. Але серед тих, хто відносить себе до категорії доходу "вище середнього" та "бідніші", — одна й  та сама картина. Причина дуже проста: люди зневірилися, вагаються, що їхній вибір щось змінить.

Влада розчарувала. Вона говорить про відповідальність за продаж-купівлю голосів, але коли і кого за це покарали? Тому люди й не бояться торгувати голосом що на заході, що на сході — регіональних відмінностей у цьому питанні немає. Партії це використовуватимуть, де тільки можуть, на скільки їм стане грошей, нахабності й відчуття безкарності. На місцевих виборах це завжди розповсюдженіше явище. Бо на національних виборах у покупців просто бракне грошей.

Зараз ви читаєте новину «Люди не бояться торгувати голосом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути