вівторок, 25 липня 2017 00:55

Кремль готується до здачі Донбасу

Помічник російського президента Владислав Сурков повідомив, що шалена заява ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченка (про створення "Малоросії" з більшості областей України. — ГПУ) зумовлена тим, що "Донбас воює не за відділення від України, а за її цілісність. Тобто триває "громадянська війна" між людьми, які по-різному бачать майбутнє своєї країни".

Це — абсолютно нова оцінка нападу Росії на Україну. Тому що на початку ­неоголошеної війни вважалося, що боротьба йде за "Новоросію", яку більшовики подарували українцям. Саме про це говорив російський президент Володимир Путін у своїй "кримській промові" (звернення 18 березня 2014 року до Федеральних зборів РФ щодо включення Криму до складу федерації. — ГПУ).

Коли російський наступ на сході захлинувся, перейшли до створення якоїсь нової "донбаської" нації — зі своїм менталітетом, відмінним від українського. Не випадково, наприклад, у назві сепаратистського анклаву в Молдові — Придністров'я — є слово "молдовська", а в назві ДНР і ЛНР слово "українська" відсутнє. Тому що ПМР створювали як ще одну Молдову. А донба­ські "республіки"— як "анти-Україну", яка не має нічого спільного з власною державою і мріє тільки про одне — приєднатися до Росії на будь-яких умовах. А тепер виявляється, Захарченко воює не за відділення Донбасу, а за його возз'єднання з Україною.

Слова Суркова свідчать про бажання Кремля позбутися "народних республік" — тільки російські чиновники ще не знають як. Їм би хотілося віддати окуповану частину Донбасу "слухняній", прокремлівській Україні. Однак поки що вони просторікують про "громадянську війну". Але ж у ній можуть перемогти як "малороси", так і українці. І що робитиме тоді Сурков? А нічого — просто розведе руками: цілісність же забезпечена. Якщо ніякого ­"російського" Донбасу немає, якщо немає "Новоросії", а є тільки "Малоросія", яка одним рухом руки перетворюється в Україну — то про що ­суперечка? Простіше кажучи — готуйтеся до здачі окупованої частини Донбасу.

Захоплений Крим чекає та ж доля. Півострів вважається "невід'ємною частиною РФ", поки в Кремлі сидить безумний Путін. А після неминучого краху режиму передбачувано буде єдиним товаром, яким Росія зможе торгувати із Заходом, єдиною можливістю довести прихильність міжнародному праву. І тоді раптом виявиться, що "приєднання" півострова суперечить йому.

Зараз ви читаєте новину «Кремль готується до здачі Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути