четвер, 20 грудня 2012 00:15

"Корейські поїзди хороші, але не для нас"

Швидкісні поїзди "Хюндай Інтерсіті+" кілька разів виходили з ладу протягом грудня. 17-го числа один із них кілька годин простояв у полі між Донецьком та Харковом. Зник струм, і вагони охололи до -10°С. Потяги часто запізнюються на 2-3 год. Нерідко пасажирів пересаджують на поїзди нижчого класу.

— З міцністю та динамічними якостями "Хюндаїв" усе гаразд, — каже завідувач кафедри електронних обчислювальних машин Дніпропетровського університету залізничного транспорту Ігор Жуковицький, 64 роки. Лабораторія університету тестувала ці потяги на міцність. — Ідеться про поломки електронного обладнання. Можливо, електроніка не була розрахована на сильні морози. Це вже питання до розробників.

Самі по собі корейські поїзди хороші. Але інфраструктура нашої залізниці до них не зовсім пристосована. Пристрої, які керують стрілками, світлофорами, розраховані на інший рух. І тепер їх потрібно перебудовувати під нові швидкості та інтервали. Взимку ці проблеми стають ще гостріші.

Системи управління рухом вищого рівня — цілком автоматизовані. Триває робота над новим поколінням залізничної автоматики. Сподіваюся, з часом інфраструктура в нас буде краща, і "Хюндаї" запрацюють нормально.

Які висновки можна зробити? Потрібно закуповувати електровози, які виробляють в Україні. По-перше, наші поїзди будуть у кілька разів дешевші для бюджету. По-друге, вони більше пристосовані до наших колій та систем управління. У будь-якому разі, такі проблеми треба усувати, бо люди платять гроші за пересування, а не за простій узимку в полі.

Зараз ви читаєте новину «"Корейські поїзди хороші, але не для нас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути