вівторок, 15 лютого 2011 07:30

Комп'ютерні ігри спричиняють у дітей агресію

 

Переважна більшість українських дітей, уперше сівши за комп'ютер, грали в ігри. Перший контакт із машиною відбувався за допомогою батьків — комп'ютер є в кожній третій сім'ї. Такі дані подає Інститут інформаційних технологій і способів навчання.

— Що раніше дитина сідає за комп'ютер, то більше шкоди їй завдають дорослі власними ж руками, — каже психолог Тетяна Шаповал, 57 років. — Малеча ставить багато питань, відповісти на які батько чи мати часто не можуть. Відмахнулися батьки — дитина пішла шукати інформацію в інтернеті. Це перший крок до втрати сина чи доньки. Дитині зручно в інтернеті. Її там розуміють, називають Робін Ґудом чи іншим персонажем-героєм — а не сосискою, як у класі. Вона інтенсивніше розвивається інтелектуально, але емоційно і фізично — набагато слабша.

Комп'ютерні ігри викликають у хлопчиків агресію, а у дівчаток — тривожність. Від праці з комп'ютерною мишкою формується астенія однієї руки. Тому розвивається лише ліва півкуля мозку, а права, яка відповідає за творчість, гальмує. Хребет ще не зміцнів, багатогодинне сидіння у статичній позі призводить до проблем із ногами. Від праці з комп'ютерною мишкою розвивається астенія однієї руки. Краще було б, якби дитина сідала за комп'ютер під керівництвом учителя. Він грамотно пояснив би, як працювати і поводитися в інтернеті, не розповідаючи про свої особисті дані.

Шкільний курс інформатики починається в дев'ятому класу. Викладають його близько 8 тис. учителів. Комп'ютеризовані 93% шкіл, до інтернету підключені 63%.

— Власне вчителів інформатики почали готувати нещодавно. На цій посаді у школі працюють математики, фізики, біологи і навіть хіміки, — каже гендиректор видавництва "Шкільний світ" Марина Мосієнко, 43 роки. — Учні швидше, ніж учителі інформатики, засвоюють комп'ютер, бо деякі починають навчатися комп'ютерній грамоті ще в дитсадах. Знання дітей хаотичні. Систематизувати їх учителеві складно, бо зміна підручника відстає від версії комп'ютера. Книжки оновлюють кожні два роки, але все одно в новому підручнику третина інформації — застаріла.

Зараз ви читаєте новину «Комп'ютерні ігри спричиняють у дітей агресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути