Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2012 06:00

Кількість іноземних фанів завищили втричі

Перемагає не той, хто виграє вибори, а той, хто рахує їх результат. Виявляється, це може стосуватися і футболу. Напередодні Євро-2012 влада розраховувала, що до України приїдуть до півтора мільйона вболівальників. Уже тоді ця цифра видавалася сумнівною. Хоча б тому, що, за прогнозами Польської туристичної організації, їхню країну мали відвідати 800 тис. фанів. А Польща географічно значно ближча до більшості країн, чиї збірні брали участь у фінальній частині Євро.

Далі уважно стежимо за звітами наших посадовців. 19 червня прес-служба прикордонників повідомила, що за останні два тижні держкордон України перетнули чотири мільйони осіб, що на 11% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тобто різниця в 440 тис. і є ті фани, які прибули на матчі Євро. А вже 20 червня прес-секретар прем'єра зазначив: в Україну прибули 4,3 млн гостей — на 25% більше ніж торік. Понад 1,0 млн уболівальників відвідали Україну, припустили підлеглі Миколи Азарова. Так за день кількість фанатів збільшили на 560 тис.

25 червня озвучили іншу цифру. "Перетин кордону зріс на 25% і становить шість мільйонів людей, починаючи з 5 червня. Тобто близько 900 тис. іноземців. "Думаю, буде мільйон", — зазначив Маркіян Лубківський, директор УЄФА Євро-2012 в Україні.

Водночас поляки в розпачі. За даними голови правління державної кампанії PL2012 Марчіна Херра, після 15 матчів турніру іноземних туристів "буде трохи менше ніж 600 тисяч".

Звернімося до звітів щодо кількості гостей, які відвідали наші стадіони. За офіційними післяматчевими даними, 12 поєдинків групового турніру в Україні відвідали близько 195 тис. іноземних уболівальників. По двох "українських" чвертьфіналах та півфіналу інформація різниться. Відома кількість іноземців на матчі Іспанія — Франція — 20 тис. Якщо взяти навіть максимальну цифру 30 тис. на кожен наступний поєдинок, отримаємо загальну кількість зарубіжних фанів — 275 тис. Додаймо офіційні 50 тис., які прибули на фінал до Києва. Загалом — близько 325 тис. громадян інших країн побували на аренах України під час Євро.

Цю цифру підтверджують незалежні експерти. Голова молодіжної туристичної асоціації Олександр Файнін уважає, кількість зарубіжних уболівальників варіює від 312 до 342 тис.

Можна припустити, що дехто з іноземців приїхав в Україну подивитися матчі по телевізору під стадіонами. Проте більш-менш обізнані з футбольним життям люди в це не повірять. Та і яка здорова на голову людина подасться за 2 тис. км, аби попити пива на Хрещатику і повболівати за своїх на екрані? Значно простіше і дешевше це зробити вдома.

Повернімося до українських чиновників. Якщо вони так полічили іноземних фанів, то як рахуватимуть голоси на виборах?

Зараз ви читаєте новину «Кількість іноземних фанів завищили втричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути