На початку листопада закупівельна ціна за кілограм великої рогатої худоби та свиней знизилася в більшості регіонів країни на 40–60 коп.
— Пропозиція м"яса на ринку сезонно збільшилася, бо виробники пускають худобу під ніж. А споживання м"ясних продуктів при цьому скорочується, — називає причини здешевлення м"яса Єлизавета Святківська, 31 рік, експерт Українського клубу аграрного бізнесу. — Люди менше купують дорогих і середньоцінових ковбас. Через зміцнення гривні зменшилася вартість імпортного м"яса. Тому вітчизняні м"ясопереробні заводи змушені переглядати відпускні ціни або скорочувати обсяги виробництва. Деякі з них не можуть виплатити кредити, узяті на придбання нового обладнання.
Здешевлення м"яcа проте не позначиться на роздрібній торгівлі.
— Ціни на ринках і в крамницях протримаються місяць-два, до Новорічних і Різдвяних свят, — прогнозує експерт. — Люди тоді традиційно купують більше харчів, виробники піднімуть ціни, бо зросте продаж ковбас.
Коментарі
1