середа, 22 вересня 2010 01:13

Київ дорогий через ціни на квартири

 

Найдорожчі для життя міста назвав швейцарський банк UBS. Київ на 58-й позиції з 73-х. Експерти врахували ціни, зарплати, купівельну спроможність людей і річне коливання курсів долара та євро.

— До столиці люди з"їжджаються з усіх регіонів, де бракує роботи. Тут також живуть чимало багатіїв, які буквально розкидаються грішми. Це й призводить до необґрунтованого збільшення цін на нерухомість, насамперед на оренду і купівлю житла, — пояснює директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін, 56 років.

Про загальний рівень цін часто свідчить вартість номера в готелі. Доба в найдешевшому київському коштує 35 євро. Це дорожче, ніж у великих містах Східної Європи. Але там середня зарплата сягає 1000 євро, а в нас — не більше 200. Тобто ціни у нас на рівні центральноєвропейських, а доходи людей — на рівні африканських.

Іще один фактор дорожнечі — вартість харчів. Пристойно поїсти в день у столиці коштує 100 гривень. У сусідній Польщі на ці гроші, а це близько 40 злотих, поїси дуже скромно.

У Києві дорого утримувати власне авто, хоч бензин і коштує у півтора раза менше, ніж у Центральній Європі. Набагато дешевше їздити громадським транспортом. Але якість перевезення не порівняти.

Зараз ви читаєте новину «Київ дорогий через ціни на квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути