вівторок, 28 березня 2017 07:40

Генпрокурор фактично підставив Вороненкова під кулі

Автор: ФОТО З САЙТА www.rbc.ua
  Генеральний прокурор України Юрій Луценко (на фото — другий праворуч) в інтерв’ю телебаченню 22 січня повідомив про свідчення двох екс-депутатів Державної Думи Росії у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича
Генеральний прокурор України Юрій Луценко (на фото — другий праворуч) в інтерв’ю телебаченню 22 січня повідомив про свідчення двох екс-депутатів Державної Думи Росії у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича

Непрямим винуватцем загибелі колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова є генеральний прокурор України Юрій Луценко. Такий висновок випливає із заяви Іллі Пономарьова, ще одного втікача з Московії.

У суботу колишній російський парламентарій розповів — його загиблий колега був шокований "зливом" конфіденційної інформації. Він не очікував, що про його свідчення у справі Януковича генпрокурор України розтрубить на весь світ. Вороненков сподівався, це стане відомо вже на процесі.

Юрій Луценко не лише засвітив свідка, а й оголосив його найважливішим. Тобто — фактично підставив Вороненкова під кулі.

Наші високопосадовці не вперше демонструють невміння тримати язик за зубами. Вони наче хизуються рангом посвячених у таємниці, не доступні простим смертним. Рідко публічна поява чи вихід в інтернет владного чиновника обходяться без сенсаційної заяви. Вихлюпуються не лише закрита оперативна інформація і таємниці слідства, а й державні.

Приміром, головний військовий прокурор навіщось вирішив посвятити суспільство в деталі здобутків відомства. Анатолій Матіос розповідав про те, як прокуратура відсудила й передала Мін­оборони величезну кількість боєприпасів. І так захопився, що розголосив, яких саме набоїв не вистачає армії. В умовах війни такі відомості становлять військову таємницю.

Немало зайвого сказано й у справі вбивства Дениса Вороненкова.

Інформація про те, що кілер вижив, не могла не стривожити замовників злочину. У таких випадках вони починають нервувати, шукати шляхів прибрати стрілка. Наш генеральний прокурор, по-перше, не дав оперативникам зіграти на ситуації. По-друге, поспішив заспокоїти кремлівських замовників: кілер — не жилець і нічого нікому не скаже.

Поінформував Луценко супротивну сторону фактично про все. І що слідству відомо про напарника вбивці, і про машину, і про її марку, і про те, що її запеленгували і "зараз відстежуємо пересування доступними для нас засобами". Немає сумніву, помічник кілера правильно зрозумів послання генпрокурора — кинув "Део" й далі тікав на чомусь іншому чи пішки.

Складно не погодитися з колишнім головою Служби безпеки Ігорем Смешком. Політичні або й "родинні" призначення на керівні пости призвели до цілковитої деградації силових структур України.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор фактично підставив Вороненкова під кулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути