вівторок, 10 липня 2012 00:45

Єдиний державний демографічний реєстр запобігатиме підробці документів

Автор: фото з сайта www.obozrevatel.ua
  Василь Грицак: ”Ухвалення цього законопроекту узгодить національне законодавство з міжнародними стандартами”
Василь Грицак: ”Ухвалення цього законопроекту узгодить національне законодавство з міжнародними стандартами”

Ухвалення законопроекту "Про Єдиний державний демографічний реєстр" надасть Україні чимало соціально-економічних переваг. Про це повідомляє автор законопроекту, народний депутат Василь Грицак.

— Створення Єдиного державного демографічного реєстру забезпечить виникнення сприятливих умов для сталого демографічного та соціально-економічного розвитку України, — зазначає Василь Грицак. — Зокрема, прогнозують підвищення рівня національної безпеки шляхом запобігання виникненню неконтрольованих міграційних процесів та ліквідації їх наслідків. Крім того, ухвалення цього законопроекту узгодить національне законодавство з міжнародними стандартами із захисту фізичних осіб при обробці персональних даних.

За словами парламентаря, це не єдині переваги для українців і країни в цілому. З ухваленням законопроекту в Україні зможуть ефективно протидіяти підробці й дублюванню документів, використанню загублених та тих, термін дії яких збіг. Таким чином, буде створено надійний заслін проникненню в Україну нелегальних мігрантів, злочинців і міжнародних терористів з нелегітимними документами.

Нагадаємо, законопроект "Про Єдиний державний демографічний реєстр" зареєстрували в парламенті 18 травня 2012 і зараз тривають усі погоджувальні процедури для внесення його на розгляд Верховної Ради. Проект закону передбачає створення загальнодержавної бази даних, а також містить правові та організаційні аспекти видачі документів, що засвідчують особу. У ньому прописаний вичерпний перелік даних, що подаватимуть громадяни України при оформленні документів. При цьому інформація, що не передбачена законопроектом, не може бути затребувана у громадян.

Варто відзначити, що норми законопроекту "Про Єдиний державний демографічний реєстр" відповідають жорстким вимогам Євросоюзу для державних інформаційних систем і виписані так, що виключають доступ третіх осіб до інформації Реєстру та його баз даних, які є виключною власністю держави, а не приватних структур.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний державний демографічний реєстр запобігатиме підробці документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути