середа, 05 вересня 2007 14:54

Думку росіян формує путінська пропаганда

 

Із цього соціологічного дослідження виходить, що Україну росіяни сприймають швидше як ворога, аніж дружню державу. Науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, 34 роки, вважає це закономірним.

— Це результат кількарічної роботи путінської пропагандистської машини, — каже він. —  Починаючи з осені 2004 року вся інформація про Україну подавалася росіянам у негативному світлі.

А щодо Китаю, навпаки — офіційна російська пропаганда говорить про широкі перспективи співробітництва, стратегічний альянс, що має стати противагою Західній Європі та США.

Закономірною експерт вважає й появу серед друзів Росії Німеччини. Із цієї країни розпочиналася кар"єра нинішнього президента РФ Володимира Путіна. Він має тісні взаємини з багатьма німецькими діячами. Колишній канцлер ФРН Ґерхард Шредер фактично працює в російському "Газпромі".

— Німеччина розглядається Кремлем як противага центральноєвропейським країнам — новим членам ЄС. Вони інколи займають антиросійську позицію, — каже експерт. — До того ж спільно з Берліном Москва реалізує проект альтернативного газогону, по дну Балтійського моря.

Зараз ви читаєте новину «Думку росіян формує путінська пропаганда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути