пʼятниця, 02 березня 2018 06:30

Дев'ятьох пікетувальників арештували

Автор: REUTERS
  Люди намагалися підпалити шини біля Верховної Ради, поліція почала їх відтісняти, сталася сутичка. Кільком активістам розбили голови. У МВС заявили, що постраждали 14 поліцейських. Лікарі діагностували в них переломи ключиці, щелепи, носа й гематоми. 27 лютого, Київ
Люди намагалися підпалити шини біля Верховної Ради, поліція почала їх відтісняти, сталася сутичка. Кільком активістам розбили голови. У МВС заявили, що постраждали 14 поліцейських. Лікарі діагностували в них переломи ключиці, щелепи, носа й гематоми. 27 лютого, Київ

Бійка між поліцейськими, бійцями Національної гвардії та мітингувальниками сталася під Верховною Радою 27 лютого. Дев'ятьох пікетувальників арештували. Травми отримали 14 силовиків.

Люди вимагали зустрічі з головою парламенту Андрієм Парубієм. Наполягали на відставці президента Петра Порошенка. Частина почали зносити шини під будівлю Верховної Ради. Намагалися підпалити, але поліція почала їх відтісняти. У силовиків полетіло каміння, димові шашки. Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Кільком активістам розбили голови. Їм викликали "швидкі".

— Поліція кинулася бити людей. Не думаючи, що присягали українському народу. Ми ж про це пам'ятаємо, тому стали на захист протестувальників, — говорить колишній боєць батальйону "Донбас" на позивний "Чудо".

— Сутички сталися, бо правоохоронці почали без будь-яких причин кидатися на сітку, що розмежовувала дві сторони, — каже народний депутат Володимир Парасюк, 30 років. — А мітингувальниками були 50 людей із Тячіва на Закарпатті. Тиждень тому там вимагали від райдержадміністрації ухвалити звернення про відставку Порошенка. Люди вимагали зустрічі зі спікером Парубієм.

Поки під парламентом тривала бійка, у Верховній Раді йшло пленарне засідання. Деякі депутати підходили до вікон і знімали сутичку на мобільні телефони.

— Нацгвардійці кажуть, що серед тих, хто кидав у них каміння — були і нардепи, — говорить перший віце-спікер Ірина Геращенко, 46 років. — Вибачте, але кидати каміння в людей, які вчора повернулися з другої лінії фронту — злочин.

Видворений з України лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі заявив, що його політична сила не причетна до заворушень під парламентом.

Наметове містечко протестувальників стоїть біля Верховної Ради з жовтня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ятьох пікетувальників арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути