вівторок, 19 січня 2010 18:35

Демократичні сили мають об"єднатися навколо Тимошенко

Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс привітав Юлію Тимошенко з 25-відсотковою підтримкою у першому турі президентських виборів і з проходженням у другий тур.

— Від імені ЄНП я вітаю Юлію Тимошенко з успіхом у першому турі президентських виборів! Вірю, що сьогодні створено надійний фундамент для переконливої перемоги Юлії Тимошенко у другому турі, — йдеться у привітанні.

На думку Вільфреда Мартенса, "Тимошенко продемонструвала яскравий приклад сучасного лідерства, відповідальності й політичної мужності. Здатність зберігати гідність, незважаючи на тиск, — це якість справжнього державного діяча".

Європейська народна партія висловила підтримку Юлії Тимошенко у другому турі президентських виборів, оскільки "вона  — єдиний демократичний і проєвропейський кандидат". Партія також закликає всі демократичні сили та своїх партнерів в Україні об"єднатися та підтримати Юлію Тимошенко, щоб "завадити поверненню до влади політичних сил минулого, зберегти ідеали помаранчевої революції та відкрити новий європейський шлях для України".

— Ми закликаємо всіх кандидатів у президенти від демократичних сил, які брали участь у першому турі, не залишатися осторонь та об"єднати свої зусилля задля перемоги демократії в Україні. Перемога Юлії Тимошенко у другому турі — це перемога європейського вибору та європейських цінностей в Україні. Це перемога Європи і європейських цінностей, — каже Вільфред Мартенс.

Юлія Тимошенко та її політична сила належать до найбільшої та найвпливовішої європейської політичної родини — Європейської народної партії, що об"єднує 72 партії з 39 країн Європи, 13 голів урядів ЄС та шістьох керівників урядів держав, які не є членами ЄС, голову Європейської Ради, керівника Європейської Комісії. ЄНП має найбільшу фракцію в Європейському парламенті.

Зараз ви читаєте новину «Демократичні сили мають об"єднатися навколо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути