пʼятниця, 18 січня 2019 05:00

Демократичні сили визначилися з єдиним кандидатом у президенти

Демократичні сили визначилися з єдиним кандидатом у ­президенти. Ним став лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко. Висуненню Гриценка єдиним кандидатом був присвячений Форум демократичних сил, що відбувся 11 січня 2019 року у столиці. На ньому Анатолій Гриценко представив свою передвиборну програму: "Чесний президент — служитиме людям!"

Простора зала київського виставкового центру, у якій і проходив форум, ледь вміщувала охочих подивитися на висунення Анатолія Гриценка на президентський пост.

Серед присутніх — партійці "Громадянської позиції" та сил, що впродовж останніх місяців заявили про об'єднання з командою Гриценка перед президентськими та парламентськими виборами: Громадянського руху "Хвиля" Віктора Чумака, "Громадського руху "Рідна країна" Миколи Томенка, "Європейської партії України" Миколи Катеринчука й "Альтернативи" Єгора Фірсова.

Демократичні сили повинні об'єднатися заради країни.

У єдності — сила. Тому час заради майбутнього відкинути власні амбіції і гуртуватися навколо єдиного кандидата. Ця думка стала лейтмотивом виступу народного депутата Мустафи Найєма.

— У нас є червона межа — це роз'єднаність. Наш історичний досвід довів, що саме роз'єднаність і компроміси призвели до того, що вже друге покоління так чи інакше має просити дозволу на те, щоб обирати тих, кого вони бажають обирати — чесних, правильних і принципових людей. І цю межу ми маємо перетнути. Є три кандидати, які повинні об'єднати свої зусилля. Гриценко має найбільший рейтинг. Є Андрій Садовий, який точно дивиться наш форум, спостерігає. Так само як і кандидат, який ще думає над участю у виборах — пан Вакарчук. Я хочу, щоб на цих виборах ми перетнули межу роз'єднання, щоб був один кандидат, який об'єднає всі зусилля. І я закликаю всіх трьох сісти за стіл. Дайте нам шанс проголосувати за одного кандидата, — говорить Найєм, побажавши Гриценкові сил і натхнення об'єднати всі здорові демократичні сили.

Учасник АТО: "Гриценко врятував наших бійців 2014-го".

Максимально емоційним виявився виступ голови громадської організації "Всеукраїнський союз учасників АТО", партійця "Громадянської позиції" Олександра Кралюка. Він пояснив, чому військові — за Гриценка, якому часто дорікають неучастю в АТО. За словами Кралюка, боронити державу можна, не тільки сидячи в окопах. На підтвердження своїх слів він розповів, як Гриценко врятував від смерті роту добровольців.

— Анатолій Степанович, ви пам'ятаєте 2014 рік, серпень, селище Хрящувате? Там тримала оборону друга рота 24-го батальйону. Не було зв'язку. Ми змогли додзвонитися тільки до Гриценка. Слухайте, члени ТСК, які кажуть, що Гриценко не воював. Ці хлопці були виведені з оточення під Хрящуватим завдяки тому, що ми додзвонилися до Анатолія Степановича. Я впевнений, що у кожного воїна, який тут присутній, така сама історія. І кожен з тих, хто на передовій, розуміє: саме таких людей сьогодні треба ставити до керма. Не боятися, не думати про те, що ми знову помиляємося, тому що історія дає шанс отримати нову країну, — каже Олександр Кралюк.

Чесний президент — служитиме людям!

Сам Анатолій Гриценко свій виступ розпочав із подяки за виявлену йому ­довіру та констатації тієї величезної відповідальності, яку він відчуває перед тими, хто його підтримує і перед країною в цілому. Далі перейшов до програми з назвою "Чесний президент — служитиме людям!" Із нею йде в президенти, і за нею планує кардинально змінювати країну.

Він зазначив: зміни розпочинатиме з себе, аби дати приклад іншим. Зокрема, зітне піраміду корупції, що проникає у найвищі владні кабінети, зупинить практику заробляння на війні та віджимання в інтересах президента чужого бізнесу, наповнить слова "Гарант Конституції" реальним змістом. А щоб ні в кого не було спокуси повернути попередні практики — ініціює нарешті ухвалення дієвого закону про імпічмент.

— У владі будуть не "любі друзі", а люди, які відповідають принципу трьох "П": професійні, порядні, патріотичні. От ви знаєте прізвища моїх кумів? І не дізнаєтеся, бо їх не було на держпосадах, коли я був міністром оборони — не буде і тоді, коли стану президентом, — додає Гриценко.

Він обіцяє піти війною на олігархів, як клас, і повернути тих, хто нині паразитує на тілі держави, у рамки закону та рівні з іншими можливості ведення бізнесу. Або їм доведеться покинути Україну, а їхнє майно буде націоналізовано.

Захист чесного бізнесу є важливою частиною програми Гриценка. Він збирається забезпечити рівні умови для всіх, привести до ладу податкове і митне законодавство, посилити відповідальність за рейдерство, знищити можливості для силових структур втручатися в економічну діяльність, забезпечити державну підтримку й адекватне кредитування для аграріїв і створити умови для притоку інвестицій в Україну.

Тільки сильна Україна може повернути окуповані території.

Окрема увага — поверненню миру в Україну. Гриценко запевняє: за п'ять років каденції поверне Донбас на українських умовах, із використанням дипломатичних, економічних, військових механізмів. І наполягає: ні шантаж, ні підкуп не зможуть змусити його відмовитися від Криму й українських громадян, які живуть на півострові. Свою зовнішню політику обіцяє зосередити на економічних питаннях і питаннях повернення миру на нашу землю і українців, які перебувають у полоні та російських в'язницях — додому. І утвердженню України як суб'єкта міжнародної політики, а не об'єкта, як це часто є зараз.

— Україні диктують умови не тільки хижаки, але й травоїдні, які раніше голови не піднімали. Вони диктують тому, хто ще слабший. Сильним ніхто не диктує. Тож маємо стати сильними, — каже Гриценко.

Аби забезпечити гідне життя людям, достатньо одного президентського терміну.

Анонсував Гриценко також комплекс рішучих дій по боротьбі з корупцією. Від­учувати чиновників красти і брати хабарі він планує впровадженням системи стимулів і покарань. Кожен із них знатиме: в будь-який момент його можуть відправити на поліграф або спровокувати на хабар. Не встояв перед спокусою — отримав суттєвий тюремний строк, заборону займати державні посади довічно і конфіскацію майна родини. Те саме стосуватиметься і суддів.

Але найголовніше, на думку Гриценка — повернути людям віру — і в державу, і у власні сили. Громадяни отримають можливість реалізуватися вдома, гідні зарплати (середню зарплатню у розмірі 700 євро Гриценко вбачає реальною найближчим часом), соцвиплати і пенсії. Це стимулює розвиток країни і зупинить трудову міграцію, що вже набула катастрофічних масштабів. Головна мета — повернути людям безпеку, справедливість і мир.

— Уже 28 років нам говорять, що в України є шанс і надія. Надії мають справджуватися, і не колись, не для наступних поколінь, а тут і зараз. Я впевнений, що всі ті завдання, які в програмі, ми спроможні виконати за п'ять років. І тому офіційно заявляю: мені достатньо одного президентського терміну, — говорить Анатолій Гриценко.

Він запевнив: готовий гідно пройти всі випробування передвиборних перегонів, перемогти — змінити країну на краще. Зволікати і танцювати на граблях часу не залишилося. Час діяти.

За матеріалами видання "Обозреватель"

Зараз ви читаєте новину «Демократичні сили визначилися з єдиним кандидатом у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути