Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 18:00

Чи готуєтеся вже до Нового року?

До 31 грудня залишається трохи більше двох тижнів. Магазини продають новорічну продукцію — подарунки, іграшки, інші атрибути майбутнього свята. Чи ви вже почали готуватися до Нового року?




Алла Брусилова, 53 роки,

журналіст, Херсон:

— Уже п"ять разів казала сину, щоб привіз ялинку та іграшки з гаража. Донька подарунки купила, але нікому не каже, що саме. У нас прийнято під ялинку ставити підписані пакунки. Я накупила поштових листівок, розішлю родичам до Криму, Одеси, Москви, сватам до Голої Пристані Херсонської області. Хочу повернути стару добру традицію. Як ми дітьми раділи, коли читали отримані з Тюмені чи Камчатки поштівки... Продукти закупимо ближче до Нового року. Поїдемо з сином до супермаркету і скупимося гривень на триста. Ще зо двісті витрачу на подарунки.




Олександр Вітрук, 39 років,

учитель історії, Хмельницький:

— Купуємо ялинку, подарунки та продукти до новорічного столу в останній момент. Тим більше, що тоді будуть вихідні. Плануємо на все витратити до тисячі гривень. Синові купимо в подарунок мобільний телефон, іншим членам родини — щось дешевше, але приємне. Наприклад, теплі шкарпетки чи чашку веселого кольору. Або ж те, що знадобиться в побуті. На продукти витратимо десь гривень п"ятсот. На стіл збираємося ставити стандартні страви — салат олів"є, холодець, чорнослив із реберцями, салат "шуба", картоплю з котлетами.




Надія Павленко, 54 роки,

викладач медичного коледжу, Севастополь:

— Зараз багато роботи в коледжі, готуватися до Нового року ніколи. Працюю в дві зміни. Новорічну ніч проведемо удома з чоловіком. Із мускатним шампанським і качкою, запеченою в тісті з яблуками та чорносливом. У синів — свої компанії. Може, підкинуть онука чи онучку. Я вже їм приготувала подарунки. Купила гарні барвисті подушечки, щоб солодко спалося. А ще — дитячі книжечки й казки, які нещодавно придбала в Києві на Петрівці.




Всеволод Нестайко, 77 років,

письменник, Київ:

— Ми з дружиною не звикли готуватися заздалегідь. Починаємо десь 29–30 грудня. Тоді купуємо ялинку, дружина готує. Але я вже зараз почав готуватися до Нового року як письменник. Скоро вийдуть мої казки та вірші під назвою "Новорічні пригоди". Також до свята має вийти моя казка  "Таємниця Віті Зайченка". А подарунком мені напередодні Нового року стало видання "Тореодорів з Васюківки" у видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".




Світлана Конончук, 39 років,

політичний аналітик:

— От випав сніг і відразу налаштував на передсвятковий настрій. Новий рік зустрічатиму вдома з чоловіком, дітьми та мамою. Із друзями побачимося 1 січня. Наші малюки вже написали записочки Діду Морозу. Хочуть книги про чарівників, усередині яких є чарівні палички, оздоблені зірки, трикутники тощо. Така книжка коштує до ста гривень. Але ж Дід Мороз приходить раз на рік, то мусить принести подарунки. Ялинку ставимо штучну, бо хочемо прищепити дітям турботу про довкілля. Особливих страв не готуємо. Хіба що фруктові салати з екзотичних фруктів чи інші десерти для дітей. Чоловік мені кладе подарунок у чобіток — каже, що так з давна робили українці.

Зараз ви читаєте новину «Чи готуєтеся вже до Нового року?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути