четвер, 07 серпня 2008 17:56

Чи дивитиметеся Олімпіаду?

Сьогодні у Пекіні, столиці Китаю, офіційно відкриваються ігри ХХІХ літньої Олімпіади. З 8-го по 24 серпня буде розіграно 302 комплекти нагород. Національну збірну України представляють 254 спортсмени у 28 видах спорту. Чи будете ви дивитися Олімпіаду?



Лесь Подерв"янський, 55 років, письменник:

— Може, якісь фрагменти й подивлюся, але взагалі це мені не цікаво. Я вже 30 років займаюся східними єдиноборствами, а цих видів спорту на Олімпіаді немає. То що дивитися? Звісно, бажаю нашим успіху, але не думаю, що вони виступлять вдало. Спорт у нас держава підтримує кепсько. Має бути ціла індустрія, як це було в СРСР чи Німецькій Демократичній Республіці. Бо само по собі нічого не росте. Гадаю, найкращі результати покаже Китай. У таких речах тоталітарні країни завжди успішніші, ніж демократичні. В окремих видах можуть добре виступити американці, німці, росіяни.


Міка Ньютон, 22 роки, співачка:

— Олімпіади дивилася з дитинства. Виганяла всіх із кімнати, щоб ніхто не перемикав канали. Сьогодні я у Севастополі, тут подивлюся відкриття. А завтра вже буду в Києві, дивитимуся репортажі і в офісі, і вдома. В олімпійській збірній України у мене багато друзів. Буду за них уболівати, як і вони вболівали за мене на конкурсі "Нова хвиля" в Юрмалі. Люблю плавання і легку атлетику, до якої небайдужі всі дівчата.


Андрій Шевченко, 30 років, народний депутат від БЮТу:

— Не знаю, скільки зможу подивитися, але за наших уболіватиму. Взагалі, по успіхах країни у спорті можна судити про її конкурентоспроможність. У ХХІ столітті це один із критеріїв успіху держави. На кожній з останніх трьох Олімпіад наша збірна завойовувала по 23 медалі. Сподіваюся, що цього року буде більше. Хочу, щоб золото завоювала у художній гімнастиці Ганна Безсонова.


Олена Іщенко, 21 рік, журналіст:

— Хочу подивитися, але не знаю, чи стане часу. Вболіватиму за наших. Найбільше мені подобаються красиві види спорту — художня гімнастика і біг на короткі дистанції. Але погода зараз така, що весь час тягне на природу, до води.


Андрій Єрмолаєв, 39 років, політолог:

— Є види спорту, за які вболіваю ще з дитинства. Насамперед це легка атлетика. Обов"язково дивитимуся футбольний і баскетбольний турніри. На жаль, нині в українській збірній немає яскравих особистостей, але все одно триматиму кулаки за своїх. У наших є непогані шанси у великому тенісі, гімнастиці, боксі. Отже, сподіватимемося на медалі.

Зараз ви читаєте новину «Чи дивитиметеся Олімпіаду?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути