пʼятниця, 14 грудня 2018 05:10

Черкаська "Основа" наполягає на державній програмі соціалізації воїнів АТО

Автор: ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ ПАРТЇ ОСНОВА
  Голова Черкаської обласної організації партії ”Основа” Олександр Рибченко: ”Соціально незахищені верстви населення повинні отримувати належну підтримку від держави”
Голова Черкаської обласної організації партії ”Основа” Олександр Рибченко: ”Соціально незахищені верстви населення повинні отримувати належну підтримку від держави”

Партія "Основа" бере на себе вагомі зобов'язання у соціальній сфері. Програма "Повага — кожному" ставить за мету повернути повагу до кожного громадянина в Україні. "Людина має право самостійно вирішувати власну долю, але при цьому держава повинна взяти на себе обов'язок допомогти незахищеним верствам суспільства для досягнення цільових показників розвитку економіки до 2030 року", — зафіксовано в політичній платформі "Наша Основа", схваленій вересневим з'їздом партії "Основа" в Києві.

— Необхідна державна програма соціалізації воїнів АТО, надання їм грантів на створення малих підприємств, пільг на придбання житла, — каже голова Черкаської обласної організації партії "Основа" Олександр Рибченко. — Слід передбачити податкові канікули для людей з інвалідністю, які починають власне мале підприємництво. Ми виступаємо за надання інвалідам грантів на на­вчання новій професії в сфері інноваційної та креативної економіки. Пропонуємо також гарантувати дітям-інвалідам повний соціальний пакет для лікування, переміщення, навчання й отримання професії.

В Україні є понад 2,6 мільйона осіб з інвалідністю, з них близько 160 тисяч — діти. Разом з тим, у навчальних закладах усіх рівнів навчаються лише 95 тисяч дітей, учнів, студентів з інвалідністю. Кількість студентів з інвалідністю в вищих навчальних закладах протягом останніх чотирьох років постійно скорочується — з 20 тисяч 2013 року до 13 тисяч осіб 2017-го. На жаль, вкрай низький і рівень офіційно працевлаштованих людей з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку — таких в Україні лише близько 11 тисяч осіб.

— Пенсійне забезпечення соціально незахищених громадян має бути підвищене, — каже Олександр Рибченко. — Пенсії в розмірі 1,5–2,4 тисячі гривень, які зараз отримують 2,2 мільйона українських громадян з інвалідністю, через втрату годувальника або соціальні пенсії — це не захист, а імітація підтримки з боку української держави.

— Партія "Основа" робить значні кроки в реалізації своєї соціальної політики, — конкретизує програмні принципи поваги її лідер Сергій Тарута. — Тільки дітям з інвалідністю номінально потрібно понад 110 тисяч одиниць технічних засобів реабілітації. А спеціальним автотранспортом людей з інвалідністю практично перестали забезпечувати. За 2017 рік спецтранспорт отримали 170 людей з інвалідністю, хоча 62 тисячі мали на нього законне право.

У вересні 2018-го ми відкрили в Тернополі творчий Центр молодіжних ініціатив для людей з обмеженими фізичними можливостями та для всіх талановитих студентів. У жовтні Коростенському Центру реа­білітації дітей-інвалідів "Джерело надії" вручили реабілітаційну клітку "Павук" для відновлення функцій руху в дітей з інвалідністю. Сподіваємося, що наш скромний подарунок прискорить реабілітацію дітей і трохи полегшить турботи їхнім батькам, яким тепер не треба буде їздити в обласний центр, щоб отримати такі необхідні дітям реабілітаційні процедури. А на Харківщині зовсім недавно допомогли з терміновою операцією маленькій Кірі з селища Дворічна, і врятували дівчинці слух.

— Серед наших завдань — збільшення тривалості життя українців на сім років за період до 2030-го, — заявляє Олександр Рибченко.

Зараз ви читаєте новину «Черкаська "Основа" наполягає на державній програмі соціалізації воїнів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути