понеділок, 17 липня 2006 18:26

Буде новий формат

З футбольної карти країни зникла команда "Кривбас" із Кривого Рогу. Створена майже півстоліття тому на базі промислового гіганта, всім тепер добре відомого металургійного комбінату, футбольна команда виступала на першості СРСР, а потім України. Грала по-різному. Одне залишалося незмінним: команда ніколи не заробляла грошей — тільки витрачала. Так само, як і всі без винятку сучасні вітчизняні футбольні команди, які не є і ніколи не були футбольними клубами. Професіональний клуб заробляє гроші і живе настільки добре, наскільки заробляє. Власне, як і всі ми.

Те, що у нас зветься футбольними клубами, є просто іграшками людей, які мають дурні гроші і готові викидати їх на футбол. Хто більше, хто менше. Не захоче та чи інша людина викидати їх — зникне без сліду "футбольний клуб". Чому ці гроші "дурні"? А ви станьте на місце мецената і подумайте, чи готові самі витратити зароблені вами гроші на те, щоб хлопці грали у футбол? Не готові. Бо не маєте дурних грошей. Якби вони впали на вашу голову і ви не знали куди їх ще витрачати — прямий вам шлях у президенти футбольного клубу.

Прямий вам шлях у президенти футбольного клубу

Справа йде до того, що джерел таких шалених грошей в нашій країні буде щораз менше. Гроші не будуть падати на голову тим, кому пощастило, чи тому, хто "крутнувся". Вони будуть зароблятися. Це добре для нашої держави і погано для нашого футболу в його нинішньому вигляді. Адже фінансування провідних клубів фактично є спалюванням в грубці щороку по декілька десятків мільйонів доларів. А це може набриднути навіть такій закоханій, за його словами, у футбол людині, як Ринат Ахметов.

Уже не робить цього новий власник "Криворіжсталі" — зник "Кривбас". Немає в Київраді Олександра Омельченка, і засох струмок бюджетних грошей для столичного "Арсеналу", який зникне неминуче. Залишається чекати, хто буде наступним.

Зникне не український футбол, зникне його нинішній формат, коли в чемпіонаті країни за шалені гроші грають десятки бразильців. Замість "спонсорського" футболу прийде футбол нормальний, масовий. Який існує не з доброї волі скоробагатьків, а просто від людського ентузіазму, від любові до футболу, які за певних умов перетворюються у гроші. Не у шалені гроші, які підуть так само, як і прийшли, а в гроші зароблені. Їх може бути небагато, але вони нікуди вже з футболу не подінуться.

Зараз ви читаєте новину «Буде новий формат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути