Ексклюзиви
вівторок, 08 листопада 2011 06:00

Більшість не вірить у чесність екзаменів у ДАІ

 

Водійське посвідчення за хабар отримали третина українських менеджерів приватних підприємств. Такі результати опитування кадрового агентства "Хед хантер". Понад 19% менеджерів відкуповувалися за порушення правил руху кілька разів, 5% часто дають хабарі правоохоронцям.

— Більшість купують права, бо вважають, що власними силами неможливо скласти іспит у ДАІ, — каже адвокат Асоціації захисту прав автомобілістів "Автоадвокат" Сергій Карпов, 29 років. — Насправді це можливо. Просто потрібно мати початкові навички водіння та знати правила дорожнього руху. А люди, що не засвоїли азів їзди і правил, створюють небезпечні аварійні ситуації, виїжджаючи на дорогу.

Водії дають хабарі даїшникам, щоб не платити великі штрафи. Скажімо, треба заплатити 425 гривень, а водій відкупається вдвічі меншою сумою. Також хабарі дають інспекторам і через складну процедуру оплати самого штрафу. Водій має піти в банк, а потім із квитанцією з'явитися в районне відділення ДАІ. Там приймальні дні — двічі на тиждень. Це породжує масу зайвих проблем. Легше відразу дати на лапу.

Зараз ви читаєте новину «Більшість не вірить у чесність екзаменів у ДАІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути