Ексклюзиви
вівторок, 15 січня 2019 06:00

Білорусь потрібна Кремлю як військова база

Автор: WWW.RADIOSVOBODA.ORG
  Білоруси на демонстрації в День Волі у Мінську тримають антиросійський плакат із написом: ”Свободу народам, смерть імперіям”, 25 березня 2016 року
Білоруси на демонстрації в День Волі у Мінську тримають антиросійський плакат із написом: ”Свободу народам, смерть імперіям”, 25 березня 2016 року

— Для нашої країни, народу не тільки 2019-й, але і 2020 рік буде непростий. Нас сильно пробуватимуть на зуб на предмет того, чи гідні ми незалежності, — каже білоруський президент 64-річний Олександр Лукашенко 11 січня на прийомі напередодні старого Нового року.

"Російські медіа розгорнули проти білоруської державності психологічну атаку, — пише у блозі публіцист Віталій Портников, 51 рік. — Чиновники Білорусі в один голос стверджують, що ні про яке приєднання до Росії не може бути й мови. Йдеться лише про рівноправну інтеграцію. Однак медіа РФ кажуть інше. Що питання про створення Білоруського федерального округу вже ухвалили і його прихильниками є путінські силовики. Що Лукашенку нададуть гарантії, після яких він піде з посади президента. На його місце поставлять російську маріонетку. Що приєднати Білорусь до Росії — головне завдання посла РФ Михайла Бабича. І навіть патріаршого екзарха в Білорусі скоро змінять, бо нинішній глава місцевої церкви митрополит Павло "не справляється". А повторення українського сценарію Кремль допустити не може. Тому екзархом скоро зроблять митрополита Феофана, якого називають одним із силовиків у російській церкві. І вже Бабич і Феофан підготують ґрунт для ліквідації Білорусі.

Що в цьому правда, а що ні, зараз не скаже ніхто. Є інформація, є відверта брехня, а є намагання кремлівських кланів показати свою ефективність президенту Володимирові Путіну.

Кремлю Білорусь потрібна виключно як військова база. Рана в тілі Європи. І голова цієї країни повинен виконувати будь-які кремлівські побажання. Тому Путіну треба для початку зробити Лукашенка поступливим.

Чи має президент Білорусі можливість чинити опір? Білоруська економіка розрахована на споживання дешевих російських ресурсів. Така ж була і в Україні, коли ми обмінювали суверенітет на газ. І все ж сировина для України ніколи не була така дешева, як для Білорусі. І приватизованих підприємств у нашій країні було в рази більше. Лукашенко зберіг соціалістичну економіку, яка тепер може загинути. У Білорусі тільки зараз почнуться українські 1990-ті.

Якщо Росія дійсно приєднає Білорусь, її доведеться годувати — як Крим, Південну Осетію, Абхазію, Придністров'я, Донбас. Тільки населення цієї країни — майже 10 млн осіб. Для оздоровлення економіки Білорусі потрібні реформи — тільки не російські, а європейські. Але Москва їх провести нездатна і прогодувати білорусів не зможе. Вона може тільки лякати Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь потрібна Кремлю як військова база». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути