Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2013 00:10

Безвізовий режим пов'язаний із правами меншин

Із 1 липня набула чинності нова Угода про спрощення візового режиму між Україною та Євросоюзом.

— Одержати візи стало простіше ще з 1 грудня 2008-го, коли набула чинності Угода про спрощення візового режиму, — коментує 40-річний Давід Стулік, речник Представництва Євросоюзу в Україні. — Те, що вступило в силу тиждень тому, це подальші зміни попередньої угоди. Вона продовжує діяти, але розширюється. Ще кілька категорій громадян зможуть отримувати візи за спрощеною схемою — далекобійники, журналісти, учасники програм обміну, родичі громадян України, які живуть у країнах ЄС, представники громадських організацій та релігійних громад, учасники міжнародних виставок і програм із прикордонного співробітництва.

Кілька категорій громадян зможуть отримувати візи за спрощеною схемою

Збільшився термін дії багаторазових віз для деяких категорій. Наприклад, бізнесмени та журналісти отримали право на п'ятирічні візи. Далекобійники й представники громадських організацій — на річні. Ціна та сама — 35 євро.

На реальний рух до безвізового режиму впливає прийняття чи неприйняття парламентом багатьох законів. Наприклад, про протидію дискримінації чи про захист персональних даних.

У Євросоюзі є свої стандарти. Україна має забезпечити права будь-яким меншинам: релігійним, мовним, етнічним чи сексуальним. У випадках дискримінації людина часто звертається в ЄС за притулком. Коли наплив таких з однієї країни великий, рішення відфільтрувати тих, хто притулок не отримає — візовий режим. І, до речі, невідомо, хто з нас колись може опинитися в певній меншині.

Зараз ви читаєте новину «Безвізовий режим пов'язаний із правами меншин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути