вівторок, 10 вересня 2019 06:01

Безпека Європи не входить до пріоритетів Трампа

Президент США Дональд Трамп перенаправив $771 млн із програми зі стримування російської агресії на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Загалом на зведення 280 км стіни віддадуть $3,6 млрд із бюджету міністерства оборони. Пентагон тимчасово заморозив 127 військових проектів по всьому світу.

— Програма "Європейська ініціатива стримування" має бюджет майже 6 мільярдів доларів. Тож 771 мільйон, що забирають із неї — відчутна втрата, — каже заступник директора Інституту світової політики 26-річний Микола Бєлєсков. — США мають у Європі небагато сил — до 65 тисяч осіб. Розраховують у випадку війни перекинути більше авіацією. Але не кожен аеродром може приймати американські новітні літаки. На їхнє осучаснення мали піти гроші, що витратять на стіну. Європейські країни муситимуть більше інвестувати у свою безпеку.

Штати обіцяють Україні 250 міль­йонів доларів військової допомоги. Цю суму на фінансування стіни не заберуть. Але сам перерозподіл коштів — негативний сигнал для Києва. Свідчить про пріоритети президента Трампа. Безпека Європи до них не входить. Головне для нього — виконати свої обіцянки. Наступного року — вибори.

Зараз ви читаєте новину «Безпека Європи не входить до пріоритетів Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути