середа, 08 листопада 2006 18:21

Азаров потоптався по попередниках

Перший віце-прем"єр Микола Азаров різко розкритикував попередні уряди. Заявив, що після їхніх помилок "приблизно півтора року треба вбухати на те, щоб навести елементарний порядок у країні".

— Потоптатися по попередниках — звичайна для нинішніх політиків справа, — вважає керівник Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 47 років. — Свого часу так говорили і Юлія Тимошенко, і Юрій Єхануров.

На думку політолога, в заяві українського посадовця є водночас і доля істини, і популізм. Володимир Фесенко каже, що свою заяву Азаров зробив із розрахунку на майбутнє. Він просто перестраховується на випадок критики на адресу уряду Януковича.

Називаючи 2007 рік "роком стабілізації" в державі, перший віце-прем"єр згадав і про відносини з Росією. За його словами, тепер виправити "неправильний стратегічний курс" України дуже складно.

— Така заява Азарова відображає не тільки його позицію як першого віце-прем"єра, а ще й як одного з керівників Партії регіонів, — коментує Володимир Фесенко. — Для цієї партії відносини з Росією є пріоритетними, адже їхні виборці — переважно проросійських настроїв. Проте в багатьох "регіоналів" були ілюзії стосовно того, що одразу після отримання ними влади вдасться відновити довіру з Росією. А в Москві сьогодні не довіряють нікому — ані "помаранчевим", ані "синьо-білим".

Зараз ви читаєте новину «Азаров потоптався по попередниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути