пʼятниця, 21 жовтня 2011 10:39

Янукович втрачає довіру швидше за Ющенка

 

— Виразно бачимо тенденцію падіння рейтингу довіри до Віктора Януковича, — зауважує науковий директор Школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань, 52 роки.

— Він втрачає підтримку населення швидше, ніж свого часу Ющенко. Водночас рейтинг опозиційних лідерів зростає, але не радикально, бо вони не проявляють себе як національні лідери. Проблемою Тимошенко завжди був високий рівень недовіри. Попри це проти процесу над екс-прем'єркою виступали і ті, хто її не підтримували під час президентської кампанії. Бо всі побачили, як діє в нашій країні вибіркове правосуддя.

Зниження довіри до президента вплинуло і на рейтинг керівника уряду, адже тепер глава держави його формує одноосібно. До того ж "регіонали" давали багато популістських обіцянок, які тепер не в змозі виконати. Микола Азаров не є харизматичним лідером. Своїми виступами він часто формує негативне уявлення про діяльність Кабміну. Сергій Тігіпко не показав себе принциповим політиком. Ті, хто голосував за нього, тепер розчаровані. Виборці бачили його альтернативою і "помаранчевим", і "біло-блакитним". Він не виправдав цієї довіри.

Зараз ви читаєте новину «Янукович втрачає довіру швидше за Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути