четвер, 30 червня 2011 00:45

Янукович хоче вийти за межі трикутника Росія–ЄС–США

Неформальна зустріч президента України Віктора Януковича з російським прем'єр-міністром Володимиром Путіним відбулася в Криму. Обговорили питання Митного союзу, євроінтеграції України, постачання газу. Російська сторона ставить питання: що окрім газу заважає зближенню України з Росією, вважає директор Інституту політичного аналізу та міжнародних досліджень Сергій Толстов, 56 років.

— Росіяни відстоюють свої інтереси предметно, без благодійності. З цієї точки зору не варто очікувати, що перемовини підуть легко. Кожна угода буде  результатом певного компромісу, торгу.

В України складна ситуація. Поки що перспектива входження в зону вільної торгівлі з Євросоюзом не обіцяє нам істотного поштовху для розвитку. Щодо Митного союзу, для України найліпшою була б формула "3+1" (митний союз Росії, Казахстану та Білорусі, з яким співпрацює Україна. — "ГПУ" ). Помітно, що президент Янукович намагається розвивати стосунки з Китаєм, із ринками, що формуються. Він хоче вийти за межі трикутника Росія–ЄС–США. Звісно, якщо відносини Росії та ЄС матимуть напружений характер, це ускладнить для нас перемовини з усіма партнерами.

Добре, що такі зустрічі взагалі відбуваються. За часів Ющенка вони або зривалися, або були нерезультативними.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче вийти за межі трикутника Росія–ЄС–США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути