Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2006 17:59

135 доларів — ціна непогана

Перший віце-прем"єр Микола Азаров, 58 років, прогнозує ціну на газ для України на 2007 рік на рівні 135 доларів на українському кордоні.

— Ми взяли за основу оптимістичний варіант розвитку подій. Насправді ситуація може бути гіршою, а може бути і кращою, — додає він.

— Така ціна — цілком сприятливий проміжний варіант для України, — впевнений завідувач відділом економічної та соціальної стратегії Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло, 35 років. — Вітчизняній економіці це допоможе адаптуватися до світових цін, українському бізнесу дасть змогу отримувати прибуток.

Проте підвищення цін на газ неоднаково вплине на різні галузі української економіки. Наприклад, хімічна та металургійна залежать від вартості газу серйозно, і підвищення цін позначиться на вартості продукції. Ярослав Жаліло прогнозує, що навіть за ціни $135 становище певних українських компаній погіршиться.

Зараз ви читаєте новину «135 доларів — ціна непогана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути