середа, 27 грудня 2006 16:00

$3 мільярди готовий вкласти Лужков у розвиток Криму

 

Уряд Москви готовий інвестувати в розвиток Східного Криму $3 мільярди.

Про це повідомили заступники голови Верховної Ради АРК Сергій Цеков і Михайло Бахарєв на прес-конференції в Сімферополі.

За словами кримських віце-спікерів, розмова про інвестиційну співпрацю Криму і російської столиці відбулася в ході їхнього робочого візиту до Москви минулого тижня.

Ця поїздка стала продовженням переговорів, які відбулися в серпні цього року в Москві між керівництвом автономії й урядом російської столиці. Основною метою поїздки стало узгодження програми співпраці між Москвою й Автономною Республікою Крим. Ця програма детально обговорювалася в ході зустрічі з мером Москви Юрієм Лужковим.

За словами першого віце-спікера кримського парламенту Цекова, Москва має великий інтерес до Східного Криму, особливо до Азовського узбережжя, і бажання вкласти в його розвиток серйозні інвестиції.

- Там дуже хороші пляжі з відмінними природними умовами, там близько 20 тисяч гектарів вільної землі, на відміну від Південного і Західного узбережжя Криму. Крім того, там прекрасне лікувальне озеро з грязями високої якості і Багеровський аеродром, який на сьогодні ще може бути використаний для літаків, таких як "Боїнг" і йому подібних, - зазначив перший віце-спікер, і наголосив, що Москва готова інвестувати до $3 мільярдів, що становить 10 нинішніх річних бюджетів АРК.

Цеков також повідомив, що Москва готова брати участь в розробці комплексного плану забудови Східного узбережжя Криму.

- Перш за все, це буде комплексний план будівництва споруд рекреаційного призначення - готелів, будинків відпочинку, дитячих таборів, спортивних майданчиків, полів для гольфу. Будівництво вестимуть за сучасними мірками, з дотриманням сучасних технологій, щоб дійсно зробити це місце курортом світового значення, - сказав він.

Крім того, в ході зустрічі продовжилося обговорення будівництва підземного переходу в Керченській протоці. За словами Цекова, інтерес до цієї теми, як і раніше, зберігається, і Москва має необхідні потужності і можливості для реалізації цього проекту, вартість якого оцінюється від $700 мільйонів до $1 мільярда.

Учасники зустрічі також домовилися про обмін земельними ділянками для будівництва Представництва Москви у Сімферополі і будівництва Представництва АРК у Москві.

Цеков повідомив, що протягом найближчих двох місяців після узгодження всіх питань буде підписана програма або угода з розвитку Східного Криму між Москвою і Автономною Республікою Крим, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «$3 мільярди готовий вкласти Лужков у розвиток Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути