четвер, 17 жовтня 2019 15:56

Сестри Михайлови імпровізують джаз на "не дівчачих інструментах"

Сестри Михайлови імпровізують джаз на "не дівчачих інструментах"
Сестри Михайлови отримали Національні рекорди України, як наймолодші виконавиці джазу з імпровізацією. Фото: Facebook/Alexandr Mikhaylov

Сестри Михайлові грають традиційний джаз з імпровізацією на духових інструментах. Перемагають у музичних конкурсах та виступають на концертах з колективами. Соломія Михайлова занесена до Національного Реєстру Рекордів України, як наймолодша виконавиця традиційного джазу з імпровізацією на трубі у віці 6 років 9 місяців. Минулого року інший Рекорд отримала Софія Михайлова - "Наймолодша учасниця фестивалю, яка грає традиційний джаз із імпровізацією на саксофоні" у віці 7 років 5 місяців.

"Коли отримувала рекорд, то дуже старалася. Потім дуже раділа. Коли виросту, то буду музикантом, мабуть. Люблю і грати і співати. В мене є час на все. Мій інструмент складний, але мені подобається. Граю на трубі, барабанах, саксофоні, скрипці, тромбоні, фортепіано, маракасах, бубні, флейті та мелодиці. Ще займаюся танцями. Інколи стомлююсь від музики. Тоді ми з сестрою граємо по черзі. Перед виходом на сцену інколи хвилююся. Під час гри думаю про щось хороше. Коли помиляюсь, то не засмучуюсь і граю власну імпровізацію. Дуже хочу хоч раз зіграти з улюбленим трубачем Володимиром Копотем, бо його портрети кожний день бачу в музичному кабінеті і він живий. Мрію на конкурсі отримати тварину в подарунок. Наприклад, кролика чи котика", - каже Соломія Михайлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Національній філармонії виступить вундеркінд з Японії

Софія Михайлова вміє грати на 10 інструментах.

"Саксофон мій улюблений інструмент, бо його викладає мій тато та на ньому грає старший брат Ваня. Хочу бути як вони. Знаю, що якщо старатися, займатися та вірити в справу, то все обов'язково вийде. Я граю більше 200 пісень на 10 інструментах. Мені подобається імпровізувати, бо в мене виходить це робити від душі. Музика не набридає. Після школи батьки забирають мене на роботу і я там займаюсь. Вони викладають. В 9 чи 10 вечора ми йдемо додому і я вчу уроки. Улюблені - це музика, хореографія, фізкультура та малювання", - каже Софія Михайлова.

Дівчата займаються музикою з двох років.

"З дружиною працюємо на двох роботах музичними педагогами. Мої батьки захворіли. За дітьми нікому було слідкувати. Довелося брати з собою на роботу, щоб були під нашим наглядом. Дівчатам на роботі сподобалось. Самі проявили інтерес до музики. Їхніми іграшками стали інструменти. Ми з дружиною сім'я музикантів в третьому поколінні. Дівчата починали займатися з нами. Спочатку грали на блокфлейтах, маракасах та дитячих синтезаторах. Коли Соломія побачила мультик про скрипку, то сказала, що буде скрипачкою. Потім побачила саксофон, теж захотіла. Купили їй маленький. Минулого року прибирав в кабінеті. Вона побачила трубу і вирішила, що це її улюблений інструмент. Сказала, що вже не хоче скрипку. Прийшла до педагога по скрипці і сказала: "я трубу люблю". Софія обрала саксофон. Це не дитячі і не дівчачі інструменти. У віці до 10 років рідко беруть дітей на духові інструменти на навчання. Для цього треба сила волі, витримка і терпіння. На них зазвичай грають дорослі чоловіки. На інструменті навіть складно звук видати через велике м'язове навантаження, а дівчата ще й імпровізують. В них талант від Бога", - каже Олександр Михайлов, батько дівчат.

Сергій Гоюк збирає кубик Рубика за 12 секунд. Він один з наймолодших в Україні збирачів кубика Рубика на швидкість.

Зараз ви читаєте новину «Сестри Михайлови імпровізують джаз на "не дівчачих інструментах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути