неділя, 06 червня 2021 23:46

Продукти, з якими дитячий мозок стрімко розвивається

Продукти, з якими дитячий мозок стрімко розвивається
Обов'язково додати до дитячого сніданку треба яйце. Фото: pixabay

Зміцнити дитячу пам'ять, підвищити концентрацію і функціонал мозку допоможуть правильно обрані продукти.

Для дітей дуже важливо їсти те, що позитивно впливає на мозок, пише The Health Site.

Обов'язково додати до дитячого сніданку треба яйце. Тоді організм отримає потрібну комбінацію вуглеводів, білків і невеликої кількості корисних жирів. У яйцях багато білку і холіну, який покращує пам'ять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитина в депресії: як помітити перші ознаки проблеми

Жирна риба містить кислоти Омега-3 і дуже корисна для розвитку мозку і здоров'я. Можна обирати: лосось, тунець, скумбрія, оселедець, сардини і форель. Їсти їх хоча б раз на тиждень.

Хороше джерело енергії і "палива" для мозку - це вівсяна каша. Вона багата клітковиною, а геркулесова каша справді допомагає дітям краще думати. Також в вівсяних пластівцях безліч вітамінів Е, В і цинку, що підсилює дитячий інтелект.

Різнокольорові овочі багаті антиоксидантами, які зміцнюють здоров'я клітин мозку. Серед них: помідори, солодка картопля, гарбуз, морква і шпинат. Необхідно додавати овочі в соуси для різних страв або супи.

Молочний йогурт і сир містять безліч білків і вітамінів В, необхідних для росту тканин мозку. Вони багаті кальцієм, що сприяє розвитку міцних і здорових зубів і кісток. Водночас, в них треба знати міру. Щодня має бути не більше двох-трьох таких продуктів. Якщо дитина не любить молоко, то з нього можна зробити млинці чи каші.

Бобові. Квасоля є відмінним джерелом білка, вітамінів і мінералів. Вона містить жирні кислоти Омега-3. Нею можна посипати салат.

Діти зранку встають до школи чи у садок зі складнощами. Батькам доводиться боротися зі сльозами, капризами. Одне з правил, якого слід дотримуватись, щоб такого не сталось - це режим. Дитині варто навчитися лягати спати й прокидатися в один і той самий час. Так організм адаптується й прокидатиметься легше.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, з якими дитячий мозок стрімко розвивається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути