Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2021 23:46

Харчові дитячі звички залишаються на все життя - вчені

Харчові дитячі звички залишаються на все життя - вчені
Спостереження цілком відповідає тому, що відзначається у дітей на Західній дієті. Фото: pixabay

Продукти для харчування, які ми обрали у дитинстві впливають на все життя.

Якщо дитина часто їсть нездорову їжу, то це може спричинити серйозні проблеми, свідчать дані дослідження вчених Каліфорнійського університету, передає Journal of Experimental Biology.

Згідно із ним, якщо їсти багато жиру і цукру, то це змінює мікробіом на все життя, навіть якщо згодом людина переходить на більш здорове харчування. Мікробіом - це композиція бактерій в кишечнику, трильйони з яких мають вирішальний вплив на багато аспектів здоров'я, починаючи від імунної системи до швидкості старіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, як правильно похвалити дитину

Вчені спостерігали за мишами, які в молодості харчувались поганою їжею. Спостереження цілком відповідає тому, що відзначається у дітей на Західній дієті. Вона містить велику кількість жирних і солодких продуктів. Мікробіом таких дітей протягом довгих років демонструє наслідки неправильного харчування. Вони спостерігаються протягом не менше 6 років вже після настання пубертату.

Мікробіом відноситься до всіх бактерій, грибків, паразитів і вірусів, що проживають всередині людини або тварини. Більшість з цих мікроорганізмів перебувають в кишечнику, багато з них корисні, вони розщеплюють їжу, допомагають синтезувати найважливіші вітаміни і зміцнюють імунну систему. Вкрай важливо дотримуватися балансу між хвороботворними і корисними мікроорганізмами.

Домашні тварини мають вплив на дитячу поведінку. Це показали експерименти Центру дослідження сім'ї при Кембриджському університеті. Науковці впродовж 10 років вивчали соціальний та емоційний розвиток дітей. При цьому вони також аналізували їхні відносини з тваринами.

Зараз ви читаєте новину «Харчові дитячі звички залишаються на все життя - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути