вівторок, 22 грудня 2020 23:46

Дослідження показало, чи можуть батьки мати улюбленців серед дітей

Дослідження показало, чи можуть батьки мати улюбленців серед дітей
В усному інтерв'ю понад 90% з них заявили, що не роблять різниці між своїми дітьми. Фото: pixabay

Батьки мають своїх улюбленців серед дітей.

Дослідження доводять, що мами більше тягнуться до доньок, а тати – до синів, повідомили у журналі Consumer Psychology.

Це означає, що батьки не люблять всіх своїх дітей однаково. В ході дослідів батьків запитали: кому з дітей вони дадуть гроші, якщо потрібно буде вибрати тільки одну дитину. Мами вважали, що донькам, а тати – синам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, як правильно похвалити дитину

Експеримент проводили 4 рази в США та Індії. Ці країни обрали для того, щоб враховувати релігійні та культурні відмінності націй.

В іншому дослідження учасникам дали лотерейний білет на розіграш шкільного приладдя й батькам потрібно було вибрати шкільний рюкзак для хлопчика або для дівчинки. Статистика показала, що матері вибирали білет з рюкзаком для дівчинки в 75% випадків, тоді як тати – для хлопчика у 87% випадків.

Результати були майже однакові, незалежно від культури чи національної приналежності респондентів. Переваги ґрунтуються на тому, що батьки, більше ідентифікують себе з дітьми своєї статі.

Поведінка учасників явно демонструвала, що вони мають улюбленців. Але в усному інтерв'ю понад 90% з них заявили, що не роблять різниці між своїми дітьми.

Американські вчені підтвердили теорію про те, що первістки як мінімум частіше мають вищий рівень освіти, і на це є дуже прозаїчні причини. Науковці Університету Х'юстона скористалися даними багаторічного дослідження Project TALENT, яке провели на репрезентативній вибірці 377 тисяч американських школярів в 1960 році та повторили через 50 років після первісної оцінки, пишуть 24 Новини.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження показало, чи можуть батьки мати улюбленців серед дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути