четвер, 20 травня 2021 13:32

Як виховати продуктивну дитину

Як виховати продуктивну дитину
Слід зробити заняття веселішими, тому що діти це люблять. Фото: pixabay

Дітям складно впорядкувати свій час і ставити пріоритети на день.

Саме тому батькам слід допомогти їм у практиці навичок, пише Child Develop.

Дисциплінованішими й відповідальнішими людей робить звичка тайм-менеджменту. Його переваги для дітей: вчить їх розподіляти час на виконання кожного завдання; допомагає розставляти пріоритети; покращує аналітичні навички; дозволяє виконувати кілька завдань за короткий період; знижує стрес під час роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховати слухняну дитину: дієві методи

Починати вчити тайм-менеджменту варто з оцінення часу. Дитина має навчитись аналізувати, скільки часу займе те чи інше заняття, щоб правильно планувати розпорядок дня. Наприкінці кожного дня разом з батьками має проаналізувати все, що робила протягом дня. Тоді треба порівняти час, кількість занять і результати, щоб зробити оцінку раціональності дій.

Батьки можуть допомогти дитині скласти розклад. Спочатку провести спостереження, як вона проводить час, а потім порадити, як його краще зайняти з більшою користю. Якщо дитина кілька разів складе для себе розклад, це увійде в неї в щоденну звичку.

Варто пояснити дитині, як підготуватися до різних занять. Якщо дитина вчить уроки, а в неї під рукою немає необхідного навчального приладдя, це заняття забере набагато більше часу.

Батьки мають розуміти й дитячі тривоги, тому варто допомагати, якщо виникнуть складнощі в якомусь завданні. Дитину треба вислухати та не кричати.

Слід зробити заняття веселішими, тому що діти це люблять.

Необхідно додати в розклад вільний час. Дитина зрозуміє, що важливо не тільки виконувати всі завдання, але і відпочивати.

Плач дитини - це добре, тому що такий спосіб пережити та позбутися негативних емоцій є найбезпечнішим. Та постає інша проблема: іноді батьки через дитячі сльози нервуються. У такому разі треба взяти себе в руки й не говорити дитині деякі популярні фрази, щоб не нашкодити її психіці.

Зараз ви читаєте новину «Як виховати продуктивну дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути