середа, 09 грудня 2020 23:46

Як дитячий садок впливає на дитину в майбутньому

Як дитячий садок впливає на дитину в майбутньому
Дослідження припускає, що успіх дитини в садку може допомогти суспільству в скороченні безробіття, вживанні психоактивних речовин і злочинної поведінки. Фото: pixabay

Якщо малюк з раннього віку готовий до дитячого садка, то це може призвести до більш високих оцінок в школі, зменшенню відставання в навчанні та навіть впливає на якість здоров'я і спосіб життя.

Такі висновки зробили канадські дослідники і опублікували їх в офіційному журналі Американській академії педіатрії, передає "Українська правда".

Дослідження припускає, що успіх дитини в садку може допомогти суспільству в скороченні безробіття, вживанні психоактивних речовин і злочинної поведінки. Науковці проаналізували ступінь залучення 966 канадських дітей, віком від 5 до 17 років. Вчені аналізували: академічні оцінки, соціалізацію в школі, тривогу, чутливість, вживання психоактивних речовин, фізичну активність, а також ріст і вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи розумініші первістки за наступних дітей - результати дослідження

"Коли ми дорослі, наші звички і розпорядок дня закріплюється у нашому мозку, і дуже складно щось змінити", – каже Ілан Шапіро, спеціаліст Американської академії педіатрії.

Якщо в садку дитина проявляє математичні навики, то це сприятиме покращенню її оцінок в середній школі. Також за розвитком словникового запасу в садку можна передбачити більш низьку тривожну чутливість. Участь в колективі в дитячому садку давала канадським дітям кращі оцінки в школі, зменшення рівня відсіювання, менший ризик споживання психоактивних речовин і більшу залученість до фізичної активності. Зайнятість в дитячому садку також була пов'язана з 65% зниження вірогідності того, що дитина набере зайву вагу до 17 років.

"Рання готовність в дитинстві передбачає захисну перевагу у випадку настання дорослого життя", – пишуть дослідники.

Іноді страх і тривога батьків за дитину переходить в гіперопіку та постійний контроль. Це може мати негативні наслідки як для батьків, так і для дітей, пише tochka.net.Насправді ж, батьківська тривожність – це тривожність не за дитину, а за себе. Потрібно відпускати дитину у вільне плавання, і не можна її зафіксувати поруч. Слід розуміти, що в першу чергу комфортно контролювати дитину – батькам.

Зараз ви читаєте новину «Як дитячий садок впливає на дитину в майбутньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути