Ексклюзиви
понеділок, 24 травня 2021 23:46

Як дитині звикнути до літнього табору

Як дитині звикнути до літнього табору
Оскільки влітку багато батьків відправляють дітей у табори, то експерти розповідають, як їм легше пристосуватись до нового середовища. Фото: pixabay

У новому колективі дитина має пройти процес адаптації.

Цей період може тривати від кількох діб і до тижня, пише LeMonade.

Оскільки влітку багато батьків відправляють дітей у табори, то експерти розповідають, як їм легше пристосуватись до нового середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли з дітьми потрібно бути суворими

"Коли починається табір, це ніби новий етап в житті. Нові знайомства, зустрічі і нові правила. Буває ти їдеш з друзями, але часто ми не маємо знайомих навколо. І коли тебе ніхто не знає це чудова можливість проявити свої найкращі якості, активно брати участь в оформлені кімнати, підготовці презентації своєї групи та спробувати себе у нових ролях. Точно не можна сидіти в сторонці і спостерігати, бо так отримуєш менше задоволення", — розповіла педагогиня Марія Макодзеба.

За її словами, якщо це перший табір без батьків, то просто кожного дня варто дзвонити один раз додому.

"Однак якщо дзвонити мамі постійно, то просто багато чого можна пропустити. Я нещодавно була на програмі обміну вчителів з 15 країн світу, нікого не знала. Але ми всі були відкритті до спілкування, ставили питання і відповідали один одному, ділилися своїми солодощами, допомагали у навчанні. І коли маєш бажання спілкуватися, різні мови не є бар'єром".

Дітям складно впорядкувати свій час і ставити пріоритети на день. Саме тому батькам слід допомогти їм у практиці навиків. Більш дисциплінованими й відповідальними людей робить звичка тайм-менеджменту. Його переваги для дітей: вчить їх розподіляти час на виконання кожного завдання; допомагає розставляти пріоритети; покращує аналітичні навички; дозволяє виконувати кілька завдань за короткий період; знижує стрес під час роботи.

Зараз ви читаєте новину «Як дитині звикнути до літнього табору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути