понеділок, 27 квітня 2020 13:42

Знищення милосердя: Єфросиніна розкритикувала скандальну заяву Тодоренко

Знищення милосердя: Єфросиніна розкритикувала скандальну заяву Тодоренко
Телеведуча закликала припинити цькування Тодоренко. Фото: instagram.com/mashaefrosinina/

Різні знаменитості озвучують позицію в питанні скандалу з висловлюванням Регіни Тодоренко про домашнє насильство. Міркуванями з приводу ситуації поділилася телеведуча, Почесний посол ООН в області народонаселення в Україні Маша Єфросиніна.

Маша розповіла в Іnstagram історію однієї з жертв домашнього насильства. Фізичне насильство починається з психологічного. Лиш потім йдуть побої.

"Насильство починається не з удару. Удару передує психологічний терор. В одному з притулків я познайомилася з молодою жінкою. Чоловік її знищував психологічно за те, що вона... народила йому дітей! Тобто він не хотів оберігатися, його не хвилювало, як позначаться на здоров'ї його дружини 4 вагітності підряд. Зате знайшов собі об'єкт для виверження своїй жорстокості. Впевнена, на цю історію знайдуться реакції: "сама винна / чому дозволяла?" Адже у кожної жертви насильства є на це відповідь. Вона своя, і вона має на неї право. Психологи пояснювали мені, що вони ніколи не вимагають у жінки причини, чому вона жила з тираном - вони працюють над тим, щоб вона до нього не повернулася. Адже, якщо вона звернулася за допомогою, то свої помилки розуміє", - написала Єфросиніна.

Телеведуча закликала припинити цькування Тодоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорсткі карантинні заходи призводять до домашнього насилля та самогубств

"Історія з Регіною Тодоренко піднесла нам усім кілька дзвінких уроків: 1. Лідери думок нинішнього покоління - це люди, за якими всі масово стежать не тому, що вони суперексперти в будь-якій соціальній темі! А тому що вони вміло показують своє іскристе життя в соцмережах! У них немає віконниць на вікнах побуту і особистих перипетій! Будь-яка помилка або експертна оцінка, і особливо в гострій тематиці - це гігантський ризик бути скинутим зі свого п'єдесталу! 2. Повалення відбувається нестримно і жорстоко. Кричущі "поборники" боротьби з насильством роблять з об'єкта свого гніву ту саму жертву насильства, не дивлячись на її каяття і навіть покаяння! Чи не нагадує це історію тієї, що "народила"? Начебто, і не вистачило чогось (одній самолюбства, другій розуміння теми), щоб уникнути такої ситуації, але розплата за скоєне в рази жорсткіше - жахлива публічна інквізиція! 3. Не так страшно насильство, як неможливість його викорінити в нашому суспільстві. Ми боремося з домашнім насильством, боячись, що діти і підлітки, бачачи це дома, переймуть таку модель. Але поки здійснюватимуться ці публічні страти, стільки і буде закладатися в молоді голови жорстокість як норма. Сьогодні масове цькування в мережах - це нове знаряддя знищення! Знищення без можливості порозумітися або бути вислуханим! Знищення милосердя! Знищення на поразку!" - написала Єфросиніна.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Насилие начинается не с удара. Удару предшествует психологический террор. В одном из приютов я познакомилась с молодой женщиной - муж её уничтожал психологически за то, что она ...нарожала ему детей! То есть он не хотел предохраняться, его не волновало, как скажутся на здоровье его жены четыре беременности подряд, зато нашёл себе объект для извержения своей жестокости. Уверена, на эту историю найдутся реакции: "сама виновата/почему позволяла?" А ведь у каждой жертвы насилия есть на это ответ. Он свой, и она имеет на него право. Психологи объясняли мне, что они никогда не вымагают у женщины причины, почему она жила с тираном- они работают над тем, чтобы она к нему не вернулась. Ведь, раз она обратилась за помощью, свои ошибки она понимает. ⠀ Теперь к сути. История с @reginatodorenko преподнесла нам всем несколько звонких уроков: ⠀ 1.Лидеры мнений нынешнего поколения - это люди, за которыми все массово следят не потому, что они- супер эксперты в любой социальной теме! А потому что они умело показывают свою искрящуюся жизнь в соц сетях! У них нет ставней на окнах быта и личных перипетий! Любая их ошибка или экспертная оценка, и особенно в острой тематике- это гигантский риск быть сверженным со своего же пьедестала! ⠀ 2. Свержение происходит стремительно и жестоко. Кричащие "поборники" борьбы с насилием делают из объекта своего гнева ту же жертву насилия, не взирая на её раскаяние и даже покаяние! Не напоминает историю той, что "нарожала"? Вроде, и не хватило чего-то (одной самолюбия, второй понимания темы), чтобы избежать такой ситуации, но расплата за содеянное в разы жёстче-чудовищная публичная инквизиция! ⠀ 3. Не так страшно насилие, как невозможность его искоренить в нашем обществе. Мы боремся с домашним насилием, боясь, что дети и подростки, видя это дома, переймут такую модель. Но пока будут осуществляться эти публичные казни, столько и будет закладываться в молодые головы жестокость, как норма. ⠀ Сегодня массовая травля в сетях- это новое орудие уничтожения! Уничтожения без возможности объясниться или быть выслушанным! Уничтожения милосердия! Уничтожения на поражение!

Публикация от Masha Efrosinina (@mashaefrosinina)

23 квітня Регіна Тодоренко і Влад Топалов дали спільне інтерв'ю для Peopletalk. Говорили про гучні розставання знаменитостей і про те, чому вони публічно заявляють про проблеми у відносинах і домашнє насильство. У 2 інтерв'ю Тодоренко і Топалов поміркували на тему домашнього насильства і розлучень і висловили досить жорсткі думки, по суті виправдовуючи абьюз і звинувачуючи жертву. Одкровення телеведучої спричинили хвилю негативу.

Зараз ви читаєте новину «Знищення милосердя: Єфросиніна розкритикувала скандальну заяву Тодоренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути